FPV určil, že náhrady klientům Moravia banky vyplatí IPB

15.09.1999 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


Správní rada Fondu pojištění vkladů (FPV) na úterním mimořádném zasedání vybrala Investiční a Poštovní banku pro výplaty náhrad klientům Moravia banky. ČTK o tom dnes informoval předseda správní rady FPV Jan Klacek.

Pobočková síť IPB totiž podle fondu odpovídá svým rozmístěním síti Moravia banky. Fond vyhlásí datum výplat v návaznosti na připravenost Moravia banky předložit úplné a správné podklady pro výplaty náhrad, dodal Klacek. Fond je podle něj připraven dostát všem oprávněným nárokům vkladatelů v nejkratším možném termínu.

Vklady klientů u Moravia Banky činí asi 7,7 miliardy korun, přičemž objem pojištěných vkladů dosahuje 6,7 miliardy Kč. Z této částky je asi 4,7 miliardy do výše pojistných 400 tisíc korun.

Bankovní rada centrální banky rozhodla se souhlasem ministerstva financí vyřadit Moravia Banku ze stabilizačního programu, do kterého byla zařazena v roce 1997, ve čtvrtek 2. září. Současně bylo rozhodnuto zahájit vůči Moravia Bance správní řízení o odnětí povolení působit jako banka.

Zdroj:ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ