Pojišťovny už nedokáží pojistit všechna vozidla

17.11.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Pojišťovny poskytující tzv. povinné ručení již vědí, že do konce roku nestihnou uzavřít všechna povinná ručení. Podle údajů České asociace pojišťoven nepřesáhl počet dosud sjednaných smluv 100.000 a zbývá pojistit přes pět miliónů vozidel. Informují o tom dnešní Slovo a Zemské noviny.

"Abychom pojistili všechna vozidla, museli bychom denně uzavřít přes sto tisíc smluv. To se však zdá vzhledem ke kapacitě přepážek všech pojišťoven nemožné," řekl předseda představenstva České pojišťovny Ivan Kočárník.

Včas nebude připravena ani nová servisní organizace, tedy Česká kancelář pojistitelů. Ještě několik měsíců v roce 2000 od ní nebude možné získat data o počtu skutečně pojištěných vozidel, uvedl jednatel společnosti ŠkoFin Richard Dvořák.

Pojišťovny i jejich obchodní zástupci zavedli rozšířenou provozní dobu, ale ani to podle názoru ZN a Slova už nepomůže. Česká pojišťovna proto doufá, že více než jeden a půl miliónu držitelů klientských karet nakonec zaplatí poštovní poukázkou, kterou jim vyplnila a rozeslala, dodávají ZN a Slovo.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ