Nová příležitost pro zhodnocení finančních prostředků

02.04.2007 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka přichází s novou možností pro klienty, kteří chtějí lépe zhodnotit svoje finanční prostředky - rodinou KB fondů. Fondy se specializují na vyhledávání zajímavých investičních příležitostí s nejlepším poměrem výnos/riziko u jednotlivých podkladových aktiv - peněžního, dluhopisového a akciového trhu.

Zcela novým fondem této nabídky Komerční banky je i speciální smíšený fond - KB Realitních společností, se zaměřením na akcie a dluhopisy nemovitostních a developerských společností, zejména ve středoevropském regionu.

„Akcie realitních společností dlouhodobě vykazují velmi zajímavý výnos v porovnání s výnosem celého akciového trhu. Navíc akcie realitních společností působících v našem regionu stále vykazují nižší ohodnocení, prémii oproti čistému obchodnímu jmění (Net Asset Value – NAV) podobných společností v západní Evropě,“ říká Pavel Hoffman, náměstek ředitele Investiční kapitálové společnosti KB, která majetek fondu spravuje. „Nejen v Praze ale i v celé střední a východní Evropě je vidět velkou poptávku po moderních kancelářských prostorách, logistických parcích nebo obchodních centrech. S růstem příjmů střední vrstvy obyvatel se rok co rok zvyšuje poptávka po kvalitním bydlení. Tento „hlad“ po realitních projektech musí nasytit developerské a realitní společnosti, které z této poptávky výrazně profitují. A právě do takovýchto společností bude investovat fond KB Realitních společností.“

S nákupem fondu kolektivního investování se klient zbavuje mnoha starostí. Nemusí hlídat splatnost jako u termínovaného vkladu, nemusí řešit smlouvu s nájemníkem, pokud se rozhodl koupit byt a dále jej pronajímat. Již od 5 000 Kč první investice a 500 Kč každé následné může prostřednictvím fondů dosáhnout na výnosy dluhopisů, nebo zmíněných akcií realitních společností. Prostředky investované do KB fondů jsou kdykoliv dostupné, klient pouze požádá o zpětný odkup a zpravidla do tří dnů má svoje finance k dispozici. Pokud mezi nákupem a prodejem uběhne doba delší jak půl roku, nemusí si dělat starosti s daněmi, neboť jeho investice je od daně z příjmu osvobozena.

Podílové listy rodiny KB fondů lze koupit na všech 378 pobočkách Komerční banky. Klientům nabízíme i pohodlí uskutečnění investice z domova. Stačí využít služeb telefonního bankovnictví Expresní linka či internetového bankovnictví Mojebanka, založit si smlouvu a investovat.

Fondy kolektivního investování jsou vhodné pro všechny investory s různým investičním horizontem, kteří se chtějí podílet na výkonnosti kapitálových trhů.

KB Peněžní trh je otevřený podílový fond vhodný pro konzervativní investory, kteří si přejí investovat v krátkodobém horizontu 6 – 12 měsíců do nástrojů peněžního trhu.
KB Dluhopisový je otevřený podílový fond pro investory, jejichž investiční horizont začíná od 2 let, fond investuje především do českých a středoevropských dluhopisů
KB Akciový je otevřený podílový fond vhodný pro investory, kteří chtějí zhodnotit své prostředky v dlouhodobém horizontu, tj. 5 let a déle. Fond se zaměřuje na akciové portfolio obsahující převážně české akcie.
KB Realitních společností investuje především do smíšeného portfolia cenných papírů společností nebo fondů působících na trhu nemovitostí s významným podílem akcií. Investiční horizont je 3 a více let.

Správcem fondů je Investiční kapitálová společnost KB.

Bližší informace o jednotlivých fondech včetně poučení o rizicích jsou k dispozici ve statutech jednotlivých fondů. Statuty fondů jsou k dispozici na obchodních místech, v sídle společnosti a internetových stránkách www.iks-kb.cz

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy