Objem operativního leasingu ČSOB Leasing vzrostl o 30 %

19.04.2007 | , ČSOB Leasing
Tiskové zprávy


Objem obchodů společnosti ČSOB Leasing v oblasti operativního leasingu v loňském roce meziročně vzrostl téměř o 30 procent. ČSOB Leasing se tak dle statistiky České leasingové a finanční asociace posunul v žebříčku společností poskytujících operativní leasing ze sedmého na páté místo.

ČSOB Leasing dosáhnul největšího objemu obchodů operativního leasingu ze všech univerzálních leasingových společností, před ním se umístily jen společnosti specializované pouze na operativní leasing dopravní techniky nebo na konkrétní značku. Oproti těmto leasingovým společnostem ČSOB Leasing nabízí zákazníkům komplexní řešení jejich potřeb, tedy financování dopravní techniky, strojů a zařízení prostřednictvím úplné škály produktů a služeb.

Významným rozšířením spravované flotily bylo převzetí správy vozového parku mateřské společnosti ČSOB v březnu tohoto roku. Jedná se o poskytování souboru služeb fleet managementu pro cca 560 služebních vozů ČSOB a Poštovní spořitelny. Nejvýznamnějším přínosem pro uživatele firemních vozidel banky je zavedení elektronické knihy jízd na bázi systému GPS. Systém dokáže sám zaznamenat datum, čas, počet ujetých kilometrů i trasu. Elektronická kniha jízd je uživatelům k dispozici na informačním portálu eLeasing. Informační portál eLeasing je také užitečným pomocníkem pro získání okamžitého přehledu o provozních nákladech jednotlivých vozidel nebo o celkových nákladech celého vozového parku podle jednotlivých služeb. Na základě takto získaných informací může uživatel řídit čerpání nákladů na jednotlivá vozidla a tím snížit a zefektivnit náklady vynaložené na provoz vozového parku. Informační portál je umístěn na internetové adrese www.eleasing.cz.

„Náš řidič každý měsíc pouze potvrdí údaje správci autoparku a čas, který tím ušetří, může věnovat svým klientům,“ komentuje zavedení nového systému manažerka provozních služeb ČSOB Zora Křičková. „Dostáváme pravidelně aktuální data o provozu služebních motorových vozidel, která se automaticky zpracovávají pro naše účetnictví. Představuje to významnou úsporu administrativy a zvýšení efektivity práce,“ doplnila Zora Křičková.

 „ČSOB Leasing, jednička leasingového trhu, dokáže přizpůsobit svou nabídku firmě jakékoliv velikosti. Je jedno, zda má jedno vozidlo nebo stovky aut,“ řekla manažerka týmu full service leasing společnosti ČSOB Leasing Martina Ondrejčáková. „Využití full service leasingu CarPark přináší vyšší komfort pro řidiče firemních vozidel, ale hlavně je přínosem pro firmu, která může věnovat více úsilí, času a lidských kapacit klientům a ušetřit si každodenní provozní starosti,“ doplnila Martina Ondrejčáková.

ČSOB Leasing nabízí financování firemních automobilů formou operativního leasingu, full service leasingu či fleet managementu pod názvem CarPark. Tímto způsobem ČSOB Leasing financuje kromě dopravní techniky i pořízení a provoz strojů a zařízení, zejména stavební a manipulační techniky, ale i informačních technologií. K  masivnímu rozvoji operativního leasingu došlo v roce 2004, kdy se operativní leasing začal nabízet i prostřednictvím 14 poboček ČSOB Leasing. Kvalita služeb ČSOB Leasing je certifikována dle ISO 9001:2000 také pro produkt full service leasing.

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy