ATLANTIK FT má čistý zisk 160 mil. a je kapitálově nejsilnějším obchodníkem v ČR

03.05.2007 | , Atlantik AM
Tiskové zprávy


Společnost ATLANTIK FT, patřící do holdingu KKCG Finance, dosáhla v roce 2006 čistého zisku ve výši 160 milionů Kč. Zisk z poplatků a provizí se meziročně zvýšil o 30 % na 128 milionů a objem realizovaných obchodů na BCPP vzrostl také o 30 % na téměř 174 miliard.

Vlastní kapitál ve výši 629 mil. Kč činí ATLANTIK FT kapitálově nejsilnějším nebankovním obchodníkem na českém trhu. Díky spojení se sesterskou společností ATLANTIK AM byla vytvořena silná finanční skupina ATLANTIK, která na českém a slovenském trhu společně nabízí komplexní služby v oblasti obchodování na finančních trzích, správy finančního majetku a poradenství.

Praha, 3. dubna 2007: ATLANTIK FT, patřící do holdingu KKCG Finance, prošel v roce 2006 změnami, na jehož konci bylo jeho začlenění do jedné z největších nebankovních finančních skupin na českém kapitálovém trhu. Ta vznikla spojením dvou významných společností - ATLANTIK FT a ATLANTIK AM. Součástí tohoto procesu byl převod klientů správy aktiv do sesterské společnosti ATLANTIK AM, což byl hlavní faktor ovlivňující výši zisku v roce 2006. Dalším z faktorů byl menší zisk z finančních operací, souvisejících s větším důrazem na služby pro klienty. Zisk ve výši 160 mil. Kč i přesto řadí ATLANTIK FT mezi nejziskovější nebankovní obchodníky s cennými papíry na českém trhu. Z pohledu vlastního kapitálu je ATLANTIK FT suverénně nejsilnějším nebankovním obchodníkem.

Dagmar Adamcová, tisková mluvčí společnosti ATLANTIK FT k výsledkům říká: “Rok 2006 byl pro ATLANTIK FT velmi významný. Dosáhli jsme čistého zisku ve výši 160 milionů korun i přesto, že jsme část našich klientů z oblasti správy aktiv převedli do sesterské společnosti ATLANTIK AM. I nadále patříme mezi jednoho z nejziskovějších nebankovních obchodníků v ČR. Také se nám podařilo rozšířit klientskou základnu o 23 procent. Prošli jsme procesem, na jehož konci byl vznik silné finanční skupiny ATLANTIK. Pod značkou ATLANTIK nyní nabízíme na domácím i slovenském trhu vysoce kvalitní a nezávislé služby v oblasti obchodování na finančních trzích, správy finančního majetku a poradenství.“


Základní finanční údaje společnosti ATLANTIK FT

Rok 2006 2005
Objem obchodů na BCPP ( v mld. Kč) 173,645 134,07
Hospodářský výsledek po zdanění (v mil. Kč) 160,451 204,653
Vlastní kapitál (v mil. Kč) 629,016 471,198

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy