Nový systém pro ochranu před zneužitím karet funguje: ČSOB a PS již přes rok nezaznamenaly jediný případ skimmingu

17.05.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Za rok, kdy ČSOB a Poštovní spořitelna instalovaly do svých bankomatů nový bezpečnostní systém proti skimmingu, nezaznamenaly tyto banky žádný případ zneužití platební karty klientů.

ČSOB provozuje na území ČR na 600 bankomatů, přičemž všechny jsou chráněny novým systémem proti zneužití platebních karet. Tento technologicky pokročilý systém brání nejen skimmingu, tedy kopírování informací z platebních karet, ale jejich jakémukoliv jinému nelegálnímu použití.

„V minulosti se pokusy o okopírování magnetického proužku opakovaly, ale od doby, co jsme zavedli nové ochranné prvky, se jejich počet radikálně snížil. Po zavedení nových bezpečnostních modulů nebyl žádný pokus o zneužití platební karty úspěšný,“ komentuje situaci David Lorenc, ředitel přímého bankovnictví ČSOB.

Veškeré bankomaty, které má ČSOB v provozu, byly již dříve dovybaveny spolehlivým bezpečnostním systémem firmy Wincor Nixdorf. Ochranu na takové úrovni provedly ČSOB a PS vůbec jako první banky v České republice. Všechny nové bankomaty, které bude banka instalovat v budoucnu, budou tímto bezpečnostním prvkem vybaveny již od výrobce.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy