Jedničkou ve financování zemědělců v České republice je GE Money Bank

09.07.2007 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


Dle výše objemu poskytnutých úvěrů je GE Money Bank ve financování zemědělců  jedničkou na českém trhu. Objem portfolia zemědělských úvěrů GE Money Bank činí téměř 7 miliard Kč, přičemž celkové portfolio těchto úvěrů v České republice dosahuje 25,4 miliardy Kč.

V portfoliu úvěrů pro zemědělce od GE Money Bank výrazně převládají investiční typy úvěrů, když tvoří 70 % celkového objemu. Zvýšený zájem zaznamenává GE Money Bank také u produktu Provozní financování pro zemědělské subjekty (meziroční nárůst portfolia o 15 %) a neúčelových úvěrů Expres Business,  Flexi Business nebo Universal Business.

„Klienti z řad zemědělců velice oceňují odbornost našich specializovaných bankéřů, kteří mají velké zkušenosti s financováním v zemědělství. Zemědělcům se věnujeme řadu let a proto jsme jim schopni nabídnout produkty šité na míru,“ říká manažerka zemědělských úvěrů GE Money Bank Iva Prokopová. „Strategií GE Money Bank je také intenzivní spolupráce s více než 20 prodejci a dovozci zemědělské techniky a aktivní komunikace v rámci oborových výstav a veletrhů,“ dodává Iva Prokopová.

GE Money Bank se pravidelně účastní zemědělských výstav a veletrhů, jako jsou Tech Agro nebo Země živitelka. V květnu měla banka zastoupení na Národní výstavě hospodářských zvířat a zemědělské techniky v Přerově, kde představila novou službo EU Servis.

S novou službou EU Servis GE Money Bank nabízí zprostředkování kompletního poradenství při žádání a správě dotací z fondů EU. Konkrétně jde o nový program EAFRD - investice do zemědělství a rozvoje venkova, o jehož podporu bude možné žádat v tomto roce a následně v letech dalších, až do roku 2013. V této oblasti GE Money Bank spolupracuje s poradenskou společností Agroconsult Bohemia a podporuje také aktivity Krajských informačních středisek a Agrárních komor. Ve spolupráci s nimi GE Money Bank organizuje semináře určené zemědělcům.

GE Money Bank má širokou nabídku produktů určených speciálně pro zemědělce. Jde o Financování nákupu zemědělské půdy, Financování nákupu zemědělské techniky, Provozní financování zemědělských subjektů a ostatní investiční úvěry, které lze využít na investice i bez dotací z fondů EU.

Financování zemědělské půdy
Jedná se o dlouhodobý hypoteční úvěr určený na nákup zemědělské půdy.

  •  Financování zemědělské půdy je určeno právnickým osobám i fyzickým osobám – podnikatelům.
  •  Minimální výše úvěru je 300 000 Kč a jeho maximální výše není omezena.
  •  Splatnost až 20 let (nejdelší splatnost na trhu)
  •  Klient obdrží finanční prostředky ve výši až 90% kupní ceny.
  •  Možnost získání dotace PGRLF na úhradu úroků činí 4 % na úvěr ve výši max. 10 mil. Kč.
  •  Úrokové sazby jsou stanovovány individuálně a jejich typ lze v průběhu úvěru měnit: plovoucí sazby nebo fixní sazby na období 1 roku až 10 let.

Financování zemědělské techniky
Investiční úvěry slouží k financování nákupu nové i použité zemědělské techniky, zejména kolových traktorů, sklízecích mlátiček, sklízečů píce, strojů na zpracování půdy a setí, strojů pro ochranu rostlin.

  •  Financování až 100% ceny nakupované techniky
  •  Splatnost až 8 let, v případě dotace úroku PGRLF 4% může být maximální doba splatnosti 7 let
  •  Individuální splátkový kalendář, v závislosti na cash flow klienta.
  •  Úvěr je zajištěn pouze nakupovanou technikou, formou zajišťovacího převodu vlastnického práva
     

Provozní financování zemědělských subjektů
Úvěr slouží k financování provozního kapitálu zemědělského podniku. 

  •  Až neomezená splatnost úvěru
  •  Flexibilní splátkový kalendář
  •  Variabilita zajištění – nemovitost, pohledávky, základní stádo a zvířata v zásobě (kategorie skot)

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy