Rodina KB fondů, která byla uvedena na trh 1. března letošního roku, již spravuje více než miliardu korun

09.07.2007 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Celkový objem investic v nově otevřených KB fondech je 1,045 mld. Kč. Nejvíce prostředků vložili investoři do otevřeného podílového fondu KB Peněžní trh.

Od počátku března v něm nashromáždili investice v objemu přesahujícím 383 milionů Kč. Nejvýnosnější je prozatím fond KB Akciový, jehož výnosnost od založení dosahuje k 29.6. výborných 10,72 %.

Velmi zajímavého zhodnocení dosahuje i smíšený fond KB Realitních společností, jehož výkonnost od založení je 2,83 %. Objem investovaných prostředků do fondu KB Realitních společností překonal během krátké doby 330 mil. Kč a potvrzuje tak stále rostoucí zájem klientů o investování do realitního trhu ve středoevropském regionu.

Rodina KB fondů zahrnuje čtyři otevřené podílové fondy, které spravuje Investiční kapitálová společnost KB:

  •  KB Peněžní trh je vhodný zejména pro konzervativní investory, kteří si přejí investovat v krátkodobém horizontu 6 – 12 měsíců; fond investuje prostředky do instrumentů peněžního trhu,
  •  KB Dluhopisový je fond určený pro investory, jejichž záměrem je investovat na dobu dvou a více let; fond investuje především do českých a středoevropských dluhopisů,
  •  KB Akciový je otevřený podílový fond vhodný pro investory, kteří chtějí zhodnotit své prostředky v dlouhodobém horizontu pěti a více let; portfolio akcií, do kterých fond investuje, je složené převážně z českých akcií,
  •  KB Realitních společností investuje především do smíšeného portfolia cenných papírů společností nebo fondů, které působí na trhu nemovitostí; díky významnému podílu akcií má klient možnost podílet se na současném růstu trhu nemovitostí ve středoevropském regionu; ideální investiční horizont je 3 a více let.

Komerční banka uvedla novou rodinu otevřených podílových fondů - KB fondů – na trh 1. března 2007. Správcem fondů je Investiční kapitálová společnost KB. Podílové listy rodiny KB fondů lze koupit na všech pobočkách Komerční banky, prostřednictvím telefonního bankovnictví Expresní linka či internetového bankovnictví Mojebanka. Počáteční investice činí minimálně 5000 Kč, každá další investice může být již od výše 500 Kč. Nominální hodnota podílového listu je 1 Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy