Klienti České spořitelny si v červnu sjednali hypotéky za rekordních 7,8 mld. Kč, za první pololetí roku 2007 pak za 25,6 mld. Kč

11.07.2007 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Česká spořitelna poskytla v prvním pololetí letošního roku občanské hypotéky v celkovém objemu 25,6 mld. Kč, které v meziročním srovnání představují nárůst o 59,9 %

Klienti si v tomto období sjednali 15 017 hypoték. Nejúspěšnějším měsícem byl červen, kdy objem hypoték přesáhl rekordních 7,8 mld. Kč, meziročně tak vzrostl o 51,2 %.

„Rekordní výsledky potvrzují rostoucí zájem klientů o hypotéky, který je ovlivněn zejména očekáváním dalšího růstu úrokových sazeb a přetrvávající nejistotou ohledně změn výše DPH na stavební práce,“ uvedl Pavel Kühn, zástupce ředitele úseku pro hypoteční bankovnictví.

V období rostoucích úrokových sazeb klienti poptávali ve zvýšeném objemu ČS Hypotéku na počkání, která jim umožňuje získat výhodnou úrokovou sazbu i v okamžiku, kdy ještě nemají vybranou nemovitost a uvažují o čerpání hypotéky například až za rok a to se stejnou úrokovou sazbou. Klienti tak získají jistotu finančních prostředků a čas pro své rozhodování.

Česká spořitelna je největší hypoteční bankou na českém trhu. Objem občanských hypoték, které si klienti sjednali od začátku poskytování hypoték do konce června 2007, překročil 126 mld. Kč.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy