Diamanty dobývají firemní sektor

26.07.2007 | , D.I.C. a.s
Tiskové zprávy


Mezi firmami působícími na českém trhu roste zájem o diamanty. Dokládá to zkušenost společnosti Diamonds International Corporation – D.I.C. a.s., která spolupracuje s předními firmami v České republice na produkci diamantových šperků určených jako dárek jak pro obchodní partnery, tak pro VIP klienty a klíčové zaměstnance.

Ing. Přemysl Synek, ředitel holdingu Diamonds International Corporation, k tomu říká: „Diamantové šperky jsou luxusní zboží, které symbolizuje úspěch a bohatství, hodí se tedy jako ojedinělý dárek či odměna.“

Zatím D.I.C. nabízí především diamantové šperky – manžetové knoflíky, firemní odznaky, spony na peníze či spony na kravatu, do nichž si společnosti nechávají zanést své logo.
V druhé polovině tohoto roku plánuje D.I.C. svůj sortiment rozšířit o doplňky typu vizitkáře, peněženky, páskové spony a samozřejmě také hodinky.
Měsíčně činí obrat firmy v tomto segmentu řádově statisíce Kč, protože do tohoto druhu šperků se zasazují především velmi malé kameny.

Kromě výroby diamantových šperků a doplňků na zakázku pro firmy, spolupracuje D.I.C. také s předními bankami v ČR na přípravě diamantových investičních portfolií pro movitější klienty, kteří mají zájem uložit část svých peněz do konzervativních prostředků.

Synek dodává: „Zájem o investiční diamanty v ČR neustále roste. Na začátku minulého roku se prodej diamantových šperků podílel na našem obratu zhruba 80 % a 20 % tvořil prodej investičních kamenů. Dnes se ale prodej investičních diamantů vyšplhal na 40 % celkového obratu firmy.“

Investice do diamantů představuje pro konzervativní investory dobrou volbu vzhledem k tomu, že jejich hodnota za poslední desítky let nikdy neklesla. V průměru hodnota investičních diamantů roste ročně o 3 – 7 %. Záleží na vybrané kategorii diamantů. Výrazně větší nárůst mají kvalitní diamanty ve váze nad 3 ct, kde je roční nárůst vyšší než 12 procent.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy