Další fondy PIONEER v nabídce CITIBANK a.s.

01.08.2007 | , Pioneer Investments
Tiskové zprávy


Spolupráce skupiny Pioneer Investments a Citibank a.s. se v České republice zintenzivňuje. Od srpna nabízejí obchodní místa Citibank a.s. kromě české rodiny fondů Pioneer také dvě lucemburské rodiny – Pioneer Funds a Pioneer P.F. Klienti Citibank a.s. si tak mohou vybírat mezi padesáti třemi zahraničními podfondy.

Petr Šimčák, ředitel prodeje a marketingu Pioneer Investments ČR v této souvislosti uvedl: „Jsme potěšeni tím, že můžeme dodat do investiční nabídky Citibank a.s. další zajímavé produkty vysoké investiční kvality a věřím, že lucemburské fondy Pioneer zaujmou místo v portfoliích jejích klientů.“

Pioneer Funds, rodina aktivně řízených podfondů, představuje akciové a dluhopisové podfondy, podfondy typu „total return“ a podfondy peněžních trhů v celkovém počtu 47 podfondů. Rodina podfondů Pioneer P.F., obsahuje šest portfoliových podfondů, které nabízejí zejména jednorázová investiční řešení. Skládá se z balancovaných podfondů, podfondů typu „fondy fondů“ a zajištěných podfondů.

„Zájem našich klientů o investování na zahraničních trzích neustále roste, a proto jim chceme přinášet takové investiční produkty, které mohou nabídnout zajímavý výnosový potenciál, avšak zároveň splňují přísná výběrová kritéria - ať už se jedná o rating jednotlivých fondů či výsledky kvantitativních i kvalitativních analýz portfolií fondů a správcovských společností. Lucemburské fondy skupiny Pioneer Investments dle našeho názoru mezi takové produkty patří a proto jsme rádi, že také klienti Citibank a.s. nyní budou moci využívat širokého spektra fondů různorodého investičního zaměření, ať už regionálního či sektorového. Věřím, že rozšířená produktová nabídka zahraničních fondů má šanci zaujmout i ty nejnáročnější z nich."  doplnil ředitel distribuce a prodeje Citibank a.s. Vladislav Vachata.

 

Nejzajímavější novinky v produktovém portfoliu skupiny Pioneer Investments:

Pioneer Funds – Global Select je diverzifikovaný globální akciový fond, který navazuje na několikaletou historii nadvýkonnosti proti indexu (MSCI World) a srovnatelné konkurenci. Zdrojem nadvýkonnosti v tomto případě není regionální ani sektorová alokace, ale výběr jednotlivých akcií (stock-picking). Aktivní řízení měnového rizika a možnost investovat až 30 % portfolia do malých a středních firem zvyšuje potenciál výkonnosti fondu. Fond je držitelem dvou ocenění od agentury Lipper za výkonnost a ochranu kapitálu.

Pioneer P.F. – Euro Protect je otevřený zajištěný fond, kde větší část portfolia tvoří eurové zerobondy a menší část je investována do opcí na akciový index Dow Jones EuroStoxx 50 (index včetně dividendy). Předností fondu je dynamická kapitálová ochrana investovaných prostředků spočívající v omezení maximální možné ztráty na konci tříletého investičního období.

Pioneer Funds – U.S. REITs Securities je fond investující do akcií společností podnikajících v oblasti nemovitostí v USA. Benchmarkem fondu je index MSCI US Reit. Portfolio je rozloženo mezi 20-30 akcií společností vlastnících různé typy nemovitostí: nájemní domy, nákupní centra, kancelářské budovy, hotelové řetězce a další. Fond vznikl z bývalého fondu Activest US – REITs.  

Pioneer Funds – Global Ecology je fond akcií globálních firem, které svými produkty přispívají k ochraně životního prostředí, jako jsou výrobci energie z alternativních zdrojů a ekologických průmyslových technologií. Např. větrné turbíny, solární systémy, zařízení k výrobě ethanolu z biomasy nebo recyklace odpadu a podobně. Pozitivně by se ve vývoji fondu mělo odrazit i rozhodnutí EU o přeměně 20% veškeré výrobní energetické kapacity zemí EU za výrobu z alternativních zdrojů. Fond vybírá akcie z benchmarku MSCI World a vznikl z bývalého fondu Activest EcoTech.  
Etické investování se, zejména v zahraničí,  těší rostoucímu zájmu  - především z řad velkých institucionálních investorů, např. penzijních fondů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy