Pojistné Kooperativy v pololetí vzrostlo o sedm procent na 15 miliard Kč

07.08.2007 | , Kooperativa
Tiskové zprávy


ienna Insurance Group ČR (Kooperativa a Česká podnikatelská pojišťovna – VIG ČR) vykázala za letošní první pololetí výrazný meziroční růst předepsaného pojistného o 1,24 miliardy Kč, což je nejvíce na českém trhu.

Kooperativa se na úspěšných pololetních výsledcích podílela meziročním růstem pojistného o 935 milionů Kč (6,7 procenta) a jako jediná z vedoucí trojky na trhu v ČR zvýšila oproti 1. pololetí 2006 svůj tržní podíl, který činil 23,05 procenta. „Kooperativa si upevnila postavení druhé největší pojišťovny v ČR, což vzhledem k vysoce konkurenčnímu tuzemskému trhu považuji za úspěch,“ komentoval výsledky předseda představenstva Kooperativy a generální ředitel Vladimír Mráz. Celkové předepsané pojistné Kooperativy za prvních šest měsíců 2007 činilo 14,95  miliardy Kč, hrubý zisk dosáhl výše 717 milionů Kč. Podíl VIG ČR na českém pojistném trhu vzrostl za prvních šest měsíců letošního roku na téměř 27 procent.
V neživotním pojištění vzrostlo pojistné Kooperativy v lednu až červnu 2007 v meziročním porovnání o 614 milionů Kč (na celkových 11,77 miliardy Kč), což je největší přírůstek pojistného v tomto segmentu na trhu. Předpis Kooperativy vzrostl o 5,5 procenta, což je dvakrát vyšší dynamika než vykázal trh jako celek. Celkově VIG ČR zvýšila v 1. pololetí 2007 svůj podíl v neživotním pojištění na 34,3.
Solidní tempo růstu – 11,2 procenta – vykázala Kooperativa rovněž v životním pojištění, kde předpis pojistného dosáhl 3,2 miliardy Kč. Vysoký vzestup vykázal zejména segment jednorázově placeného životního pojištění – meziročně o 23,1 procent na celkových 860 milionů Kč. Nicméně i v oblasti běžně placeného životního pojištění dosáhla Kooperativa výrazného úspěchu, když pojistné v této oblasti vzrostlo meziročně o 7,4 procenta (celý trh 5,9 procenta) na celkových 2,32 miliardy Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy