Klienti ČS mohou k Osobnímu účtu využít nové pojištění

10.08.2007 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Nový Osobní účet České spořitelny, který si klienti mohou sestavit individuálně na míru podle vlastních potřeb, nabídne mimo jiné i volbu různých druhů pojištění.

„Nabídka pojistných produktů v rámci transakčního účtu je na českém trhu novinkou. Zkušenosti z jiných zemí ukazují, že jde o velmi žádaný produkt. Poptávka po něm je mimo jiné i odrazem vyspělosti ekonomiky dané země. Jsme přesvědčeni, že v ČR již dozrál pro tento druh služeb čas,“ zdůraznil Martin Techman, ředitel úseku rozvoj obchodu České spořitelny.
Účet je v nabídce banky od 10. srpna 2007 s tím, že od druhé poloviny června probíhalo v části pobočkové sítě jeho pilotní testování. Během pilotního provozu si Osobní účet České spořitelny sjednalo již více než 30 000 klientů, celá pětina z nich  si transakční účet u České spořitelny otevřela nově.
Česká spořitelna nabízí pojistné produkty ve spolupráci se dvěma pojišťovnami. Díky strategickému partnerství s pojišťovnou Kooperativa nabízí v rámci Osobního účtu pojištění právní ochrany. "Rostoucí zájem o pojištění právní ochrany i o cestovní pojištění svědčí o tom, že trh v ČR je již velmi vyspělý a klienti jsou stále náročnější - v zájmu svého klidu a pohody se chtějí zabezpečit proti čím dál širší škále rizik. Jsem přesvědčen, že klienti České spořitelny tuto nabídku uvítají a využijí," uvedl Petr Müller, který v Kooperativě za strategickou spolupráci s ČS zodpovídá.
Vedle toho nabídne Osobní účet České spořitelny i pojištění schopnosti splácet. Toto pojištění nabízí ČS ve spolupráci s pojišťovnou POJIŠŤOVNA CARDIF PRO VITA, a.s.  „Každý se může dostat do situace, kdy nebude moci hradit své pravidelné měsíční výdaje. Pojištění schopnosti splácet je jistotou při placení pravidelných plateb, ať už jde o nájem, elektřinu, nebo účty za telefon,“ řekl Martin Techman. Už zkušenosti, které máme s pojištěním schopnosti splácet úvěrové produkty ukazují na rostoucí zájem o tento druh pojištění, až 70% úvěrů je pojištěno. 
Principem Osobního účtu České spořitelny je svobodná volba. Každý klient má jiné požadavky a představy o využití svého účtu.  Česká spořitelna klientům nabízí variantu sestavit si účet na míru. V Osobním účtu České spořitelny si klient může vybrat až 30 různých druhů a úrovní produktů a navazujících služeb a k tomu získává automaticky vedení účtu, pravidelný výpis, spořící plán a trvalé příkazy. Klient může vybírat z produktů a služeb jako např. debetní karta, neomezený počet výběrů z bankomatů ČS zdarma, neomezený počet plateb v rámci ČR zdarma, SERVIS 24, kontokorent. Úročení Osobního účtu České spořitelny se může pohybovat až na úrovni 2% p.a., v závislosti na volbě klienta. Klienti si mohou v průběhu času Osobní účet České spořitelny kdykoli upravit podle toho, co opravdu využívají a podle jejich měnících se životních situací a potřeb.
 „Je to jako, když vybíráte jídlo v restauraci se švédským stolem. Koupíte si talíř a na něj naskládáte jen to, na co máte chuť. Když máte malý hlad, vyberete si menší talíř a zaplatíte méně. Pokud jste při chuti, připlatíte si za větší talíř, na který se vám také vejde více jídla,“ komentuje Martin Techman princip Osobního účtu ČS.  

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy