Společnost MasterCard oznámila v Evropě za druhé čtvrtletí 2007 dvouciferný nárůst objemu plateb

14.08.2007 | , Mastercard
Tiskové zprávy


MasterCard Worldwide zveřejnila evropské výsledky za druhé čtvrtletí roku 2007. V Evropě letos vykázaly kreditní karty MasterCard ve srovnání se stejným obdobím roku 2006 dvouciferný růst objemu plateb.

V Evropě letos vykázaly kreditní karty MasterCard ve srovnání se stejným obdobím roku 2006 dvouciferný růst objemu plateb (14,3 %), objemu nákupů  (14,7 %), počtu transakcí realizovaných u obchodníků (12,6 %), počtu hotovostních transakcí (11,0 %) a počtu vydaných karet (18,2 %).

K 30. červnu 2007 vydaly finanční instituce společnosti MasterCard v celé Evropě 164 milionů karet MasterCard (toto číslo nezahrnuje karty Maestro a Cirrus). Ve druhém čtvrtletí roku 2007 uskutečnili držitelé karet v regionu 1,390 miliardy nákupních transakcí. Karty MasterCard mohli použít na osmi milionech akceptačních míst v Evropě.

„Tyto výsledky ukazují, že naše společnost má v Evropě silnou pozici a nadále velkou měrou přispívá k celosvětovému obchodnímu úspěchu společnosti MasterCard,” řekl Javier Perez, prezident společnosti MasterCard Europe. “Jádrem všech činností, které v Evropě realizujeme, je inovace produktů a jejich vysoká kvalita. Příkladem je další rozvoj bezkontaktních plateb »Tap & Go« (»Přilož a jdi«) v celé řadě zemí včetně Velké Británie a Španělska. Například ve Velké Británii jsme v květnu oznámili zavedení bezkontaktních plateb v Londýně, což zákazníkům později v tomto roce umožní platit kartami PayPass Tap & Go. Je to počátek zavedení služby v rámci celého státu, které očekáváme v roce 2008.”

“Ve zbývajícím období roku 2007 se soustředíme nejen na přinášení nových inovačních platebních řešení a jejich výhod našim zákazníkům, ale zároveň zvýšíme naše úsilí tak, aby se Jednotný prostor pro platby v eurech (SEPA) stal od ledna 2008 realitou. Jeho vznik přinese konkurenční prostředí do každé části platebního systému, což prospěje zákazníkům, obchodníkům, bankám i širší ekonomice eurozóny,” dodal Javier Perez, prezident společnosti MasterCard Europe.

V Evropě také vzrostl počet karet značky Maestro a Cirrus o 4,7 % ve srovnání s druhým čtvrtletím roku 2006 na více než 292 milionů karet. Spotřebitelé mohou prostřednictvím karet Maestro nakupovat nyní na více než 6,5 milionech obchodních míst po celé Evropě.

Za 2. čtvrtletí roku 2007 ohlásila společnost MasterCard v Evropě také řadu významných obchodních úspěchů:

  •  V dubnu oznámila novou dohodu s bankou Lloyds TSB, díky které bude většina portfolia kreditních karet této banky vydávána podle schématu společnosti MasterCard.
  •  V květnu, zároveň s oznámením podrobností o zavedení bezkontaktních plateb v Londýně, uzavřela společnost MasterCard partnerství s Royal Bank of Scotland Group pro zavedení výsledků prvních ostrých zkoušek plateb Tap & Go v Evropě.
  •  V květnu společnost MasterCard jako první v Evropě uvedla na trh hodinky opatřené bezkontaktní technologií MasterCard PayPass umožňující bezkontaktní platbu za zboží a služby a to ve spolupráci s bankou Garanti Bank v Turecku.
  •  V červnu zahájily společnosti MasterCard a Caja Madrid první španělský pilotní projekt v oblasti technologie PayPass.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy