Nové antiskimmingové zařízení chrání již více než stovku bankomatů České spořitelny

27.08.2007 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Česká spořitelna od července instaluje na své bankomaty nové bezpečnostní zařízení (systém FDI), které chrání platební karty klientů před nelegálním okopírováním dat (skimmingem).

Ochranný prvek, který je umístěný před vstupem pro platební kartu, zabraňuje instalaci nelegálních zařízení na bankomat. V současné době je novým systémem vybaveno 130 bankomatů, do konce roku 2007 Česká spořitelna vybaví bezpečnostním zařízením celou svou bankomatovou síť.

„Instalací protiskimmovacího nástavce reagujeme na nejnovější trendy na trhu. Vnímáme ji jako důležitý krok vedoucí k dalšímu zvýšení bezpečnosti služeb, která je pro nás prioritou. I nadále sledujeme aktuální situaci a průběžně budeme zavádět dostupné novinky a možnosti obrany proti skimmingu“, uvedl Jiří Vajgl, vedoucí oddělení řízení sítě bankomatů České spořitelny.

Nový bezpečnostní prvek klienti dobře rozpoznají. Je vyroben ze zeleného tvrzeného plastu a má integrovaný hologram. Je průhledný a zezadu prosvícený přerušovaným světlem indikátoru čtečky. Navíc obrázek bezpečnostního zařízení je zobrazován v cyklu marketingových sdělení na obrazovce takto vybaveného bankomatu. Instalace bezpečnostního prvku neznamená žádnou změnu v postupu užívání bankomatu.

Systém FDI  je  jedním z několika opatření, kterými Česká spořitelna chrání klienty před skimmingem. Od roku 2005 jsou všechny bankomaty České spořitelny vybaveny protiskimmovacím softwarem, který riziko načtení údajů z magnetického proužku platební karty téměř eliminuje. Účinnou zbraní proti skimming je také čipová technologie - právě neustále se rozšiřující síť terminálů a bankomatů, které při transakci zpracovávají pouze informace z čipu karty přispívá k tomu, že se prostor pro zneužívání padělků s oskimmovanými daty z magnetického proužku neustále zmenšuje.

Čipové karty Česká spořitelna začala vydávat v loňském roce, v současné době vydala již více než 1,3 miliony čipových karet. Všechny bankomaty a více než polovina (8 300) platebních terminálů ČS jsou již převedeny na čipovou technologii. Česká spořitelna má nejširší síť bankomatů (1 094) a platebních terminálů (10 800 POS) v České republice.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy