Dell představuje nový „zelený“ počítač OptiPlex 755 s technologií Intel® vPro™

28.08.2007 | , DELL
Tiskové zprávy


Společnost Dell dnes představila nový model desktopu OptiPlex 755, který je vybaven technologií Intel® vPro™.

Tento model představuje doslova revoluci pro správu a management hardwaru ve firmách. Omezuje totiž výrazným způsobem nutnost fyzického zásahu IT personálu přímo v místě problému. Díky technologii Intel® vPro™ je totiž možné provádět například úpravy BIOSu, i na vypnutých počítačích nebo na stanicích bez operačního systému.

„Snahou Dellu je nabízet svým zákazníkům moderní produkty s těmi nejnovějšími technologiemi. Zároveň cíleně hledáme způsoby, jak mohou společnosti ušetřit na svém IT vybavení a službách spojených s jejich údržbou a správou. Nový OptiPlex 755 byl konstruován s tímto vědomím a vznikl tak maximálně flexibilní a ekologický počítač pro firemní využití, který je momentálně na trhu k dostání,“ řekl Petr Zajíček, Product Manager společnosti Dell Computer.


Flexibilní systémy pro správu a servis

Vzhledem k široké škále nabízených podpůrných softwarových produktů, podporujících snadnou správu a servis systémů, dokáže OptiPlex 755 sám o sobě usnadnit práci IT manažerům a správcům sítí. Mohou tak věnovat úsilí dříve vynaložené na údržbou systémů jejich inovacím. Díky integraci systému Intel® vPro™ ušetří nyní zákazníci až 99 % času stráveného manuálními kontrolami systémů a nutnost zásahu technika přímo na místě u konkrétního počítače se sníží až o 56 %.

„Green PC“ – ekologické PC

 OptiPlex 755 plně vyhovuje normám Energy Star 4.0 a představuje tak typický produkt Dellu, kterým společnost plní své předsevzetí nabízet zákazníkům nejekologičtější produkty pro komerční využití v oblasti IT. Tento „Green PC“ OptiPlex 755 spolu s jeho „Energy Smart“ nastavením dokáže snížit energetické náklady až o 78 %.

 Dostupnost

Model OptiPlex 755 je dostupný ode dneška, včetně standardní tříleté Next Business Day záruky. Více podrobností o desktopu najdete na www.dell.cz. Informace o úsporné energetické strategii společnosti Dell najdete na www.dell.com/energy.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy