V Komerční bance můžete ode dneška investovat do akcií společností ze sektoru luxusního zboží a životního stylu

01.10.2007 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Investiční možnosti klientů Komerční banky se dnes rozšířily o šest nových podílových fondů.

Kromě akcií evropských, amerických, asijských a latinskoamerických společností mohou nakupovat investoři prostřednictvím podílových listů také akcie společností, které podnikají v segmentu luxusního zboží a životního stylu.

Nabídka podílových fondů Société Générale Asset Management, které nabízí ve své obchodní síti Komerční banka, se rozšířila na 25 fondů. Minimální počáteční investice a každá následná investice je stanovena na 1 000 EUR nebo USD nebo jejich ekvivalent v české měně.

„Naším záměrem bylo rozšířit nabídku zahraničních fondů na všechny hlavní finanční oblasti, od USA, přes Evropu až po Japonsko, a to jak pro eurové, tak dolarové investory. Zároveň klientům nabízíme možnost investovat do exotických oblastí či sektorů, které v současné době vykazují vysoký potenciál růstu,“ uvedl výkonný ředitel pro marketing Komerční banky Zdeněk Mojžíšek.

Šest novinek, do kterých mohou klienti investovat od 1. října 2007, tvoří tyto fondy:

SGAM Fund Equities Index US je fond zaměřený na akciový trh USA, který se snaží kopírovat výkonnost indexu pěti set nejobchodovanějších akcií USA - indexu S&P 500.

SGAM Fund Equities Euroland Value investuje v rámci Eurozóny, a to do akcií společností s velkou a střední tržní kapitalizací, které jsou identifikovány jako podhodnocené – tj. akcie, které vykazují značný potenciál pro zhodnocení.

SGAM Fund Equities Luxury and Lifestyle investuje do sektoru luxusního zboží, který reprezentují společnosti z oblasti parfémů, haute couture, šperků, luxusních automobilů, hotelů atd. Fond se snaží profitovat z rostoucí poptávky po zboží z tohoto sektoru.

SGAM Fund Equities US Small Cap Value je fond, který investuje do veřejně obchodovaných akcií amerických společností s nižší úrovní tržní kapitalizace (mezi 50 miliony a 2 miliardami USD). Strategií fondu je identifikace titulů, u nichž existuje vysoký potenciál zhodnocení kapitálu.

SGAM Fund Equities Acia Pacific RIM usiluje o výběr nejlepších společností v asijsko-pacifickém regionu (Japonsko, Hongkong, Singapur, Jižní Korea, Austrálie, Čína, Indie atd.). Fond investuje do společností s nadprůměrným růstovým potenciálem.

Dalším v pořadí je SGAM Fund Equities Latin America. Cílem tohoto fondu je profitovat z obrovského růstového potenciálu zemí a firem Latinské Ameriky, a to prostřednictvím investic do nejatraktivnějších zemí jako jsou Brazílie, Mexiko, Chile, Argentina, Kolumbie a Peru. Fond využívá osvědčených investičních strategií SGAM a zkušeností lokálních analytiků.

Správcem fondů je renomovaná Société Générale Asset Management, mateřská společnost Investiční kapitálové společnosti KB. IKS KB spravuje domácí podílové fondy nabízené Komerční bankou.

Investice do všech fondů lze provádět bezhotovostním převodem, hotovostně na pobočkách Komerční banky, nebo jednoduše přímo z aplikace internetového bankovnictví Komerční banky.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy