Zájem o úvěry Komerční banky před Vánocemi tradičně stoupá

19.12.2007 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Rekordní zájem o spotřebitelské úvěry Komerční banky vyvrcholil v měsíci listopadu.

Rok od roku stoupá počet lidí, kteří pro financování potřeb v předvánočním čase využívají spotřebitelský úvěr nebo kreditní kartu. Nepolevuje ani zájem o hypoteční úvěry, po nichž byla letos trvale vysoká poptávka.

Spotřebitelské úvěry
V předvánočním období se zájem o spotřebitelské úvěry Komerční banky meziročně zvýšil o více než 42 procent. Významný nárůst poptávky po spotřebitelských úvěrech je patrný již od října 2007, a to nejen vlivem sezónnosti, ale také díky úspěšným produktovým inovacím. „Mezi nejzajímavější novinky patří služba sjednání úvěru přes internetové bankovnictví bez nutnosti navštívit pobočku, předvánoční nabídka snížených úrokových sazeb s úsporou až 10 000 Kč, a také nový úvěr na notebook určený klientům z řad studentů,“ uvedl výkonný ředitel pro marketing KB Zdeněk Mojžíšek. Průměrná výše spotřebitelského úvěru se pohybuje kolem 88 tisíc korun, což je o třetinu více než ve stejném období loňského roku.

Mezi nejoblíbenější spotřebitelské úvěry patří Půjčka bez rizika, kterou nabízí KB až do výše 500 000 Kč bez poplatků a navíc s pojištěním schopnosti splácet zdarma. Spotřebitelské úvěry jsou častěji využívány také pro větší nákupy, protože nabízejí velký úvěrový rámec a splácení formou pravidelné měsíční splátky, což umožňuje velmi dobře určit budoucí měsíční náklady a zatížení rodinného rozpočtu.

Kreditní karty
V předvánočním období zaznamenala Komerční banka tradičně velký zájem o osobní kreditní karty. Zásluhu na tom mají také novinky, které představila KB v průběhu letošního roku. Jako první banka nabídla KB kartu s vlastním obrázkem Mojekarta, představila novou kreditní kartu určenou pro klienty Modré pyramidy stavební spořitelny – Modrou kreditní kartu - a v rámci zvýšení bezpečnosti umožnila od srpna změnit PIN na kterémkoliv bankomatu KB. Od listopadu navíc přibyla další jednoduchá možnost, jak získat kreditní kartu, a to on-line prostřednictvím internetového bankovnictví Mojebanka.

Meziročně se počet držitelů osobních kreditních karet KB zvýšil o více než 23 % proti předvánočnímu období roku 2006.

„Kreditní karta je velmi jednoduchý a dostupný nástroj pro financování široké škály potřeb, nejen vánočních dárků. Úvěr lze využívat i v zahraničí díky mezinárodní platnosti kreditních karet KB,“ doplnila vedoucí marketingu pro retailové bankovnictví Monika Truchliková. Nespornou výhodou je také čerpání úvěru bez platby úroků (bezúročné období) a dalších služeb, které jsou součástí zvoleného typu kreditní karty (pojištění na cesty do zahraničí či pojištění schopnosti splácet čerpaný úvěr).

Podíl KB na trhu kreditních karet činil dle údajů Sdružení pro bankovní karty ČR na konci 1. pololetí letošního roku 19 %.

Hypoteční úvěry
O hypoteční úvěry Komerční banky projevují spotřebitelé dlouhodobě vysoký zájem. Důvodem je nejen atraktivní nabídka úrokových sazeb, ale také nové jedinečné produkty. Zásadní novinkou v letošním roce se stala Flexibilní hypotéka, která umožňuje klientovi kdykoliv změnit výši splátek nebo dokonce přerušit splácení úvěru až na 3 měsíce, a tím ušetřit například na vánoční dárky. Pro vánoční období připravila KB navíc pro své klienty hypotéky se zvýhodněným poplatkem za zpracování. Ten činí pro všechny klienty s tříletou a vyšší fixací pouze 5 000 Kč. Klienti tak před Vánocemi mohou ušetřit až 23 000 Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy