Společnost Colosseum dále rozšířila licenci

09.01.2008 | , Colosseum, a.s.
Tiskové zprávy


Na konci minulého roku rozšířila Česká národní banka společnosti Colosseum, a.s. povolení k činnosti obchodníka s cennými papíry mimo jiné o hlavní investiční službu provádění pokynů týkajících se investičních nástrojů na účet jiné osoby nebo doplňkovou investiční službu správa investičních nástrojů.

Na základě tohoto povolení je nyní společnost Colosseum, a.s. oprávněna poskytovat všechny investiční služby, jak je definuje zákon o podnikání na kapitálovém trhu vyjma investičních služeb upisování nebo umisťování emisí investičních nástrojů.

Tyto investiční služby je společnost Colosseum, a.s. oprávněna poskytovat ve vztahu ke všem investičním nástrojům:

  • investiční cenné papíry (akcie, dluhopisy, apod.)
  • cenné papíry kolektivního investování (podílové listy, apod.)
  • nástroje peněžního trhu (pokladniční poukázky, apod.)
  • deriváty (opce, futures, forwardy, swapy, rozdílové smlouvy – CFDs, apod.)

„Věříme, že poslední rozšíření licence povede ke zlepšení služeb nabízených společností Colosseum, a.s. především pak v podobě výrazného zjednodušení přístupu na světové kapitálové trhy pro naše klienty,“ slibuje Jiří Šťastný, předseda představenstva společnosti Colosseum, a.s.

Společnost Colosseum, a.s. působí na českém trhu již od roku 1997 a je jedním z prvních obchodníků s cennými papíry s licencí na deriváty. V současné době patří mezi nejvýznamnější nebankovní instituce se specializací na burzovní a OTC deriváty (futures a opce, Forex, CFDs). Klienti si mohou vybrat z široké nabídky služeb od zprostředkování burzovních obchodů, přes poradenství a správu aktiv profesionálními portfolio managery až po outsourcing řízení rizik.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy