UPC nabídla tarif pro volání na pevné linky za paušál

28.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. ledna (ČTK) - Společnost UPC začala ve své kabelové síti nabízet telefonování na pevné linky v Česku bez hovorného za měsíční paušál. Měsíčně služba pod názvem Anytime vyjde na 599 korun, telefonování do mobilních sítí a zahraničí si zákazníci budou muset hradit zvlášť. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Konkurenční Telefónica O2 nabízí podobný tarif pod názvem Nonstop za 760 korun měsíčně.

Zatímco za minutu hovoru do mobilních sítí zákazníci UPC zaplatí 4,87 Kč, Telefónica si ve špičce účtuje 5,12 Kč, mimo špičku 4,64 Kč. Neomezené volání z linek Telefóniky nabízí i operátor Volný. Služba je zhruba o pětinu levnější než u dominantního operátora.

"Anytime zcela jistě uvítají v rodinách, kde se často telefonuje a zcela jistě si ho oblíbí všichni, kdo se dosud omezovali při volání ve špičce, hlídali délku hovoru a případně se obávali měsíčního účtu za telefon," uvedl generální ředitel UPC Václav Bartoň.

UPC dosud nabízela telefonování v rámci tarifu Telefon Basic za 220 korun měsíčně plus hovorné a programu Freetime, kde zákazník zaplatí 330 korun měsíčně a pak volá o víkendech a mimo špičku bez hovorného. Nový tarif Anytime bude firma první dva měsíce nabízet za korunu měsíčně.

UPC je největší domácí kabelový operátor s téměř milionem zákazníků. Z toho telefonní služby využívá přes 70.000 lidí. Konkurenční Telefónica má kolem dvou milionů pevných linek, ale jejich počet stále klesá.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK