Vedení tuzemského Internet Mallu se stěhuje do Nizozemska

31.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. ledna (ČTK) - Největší z českých obchodníků na síti, společnost Internet Mall, se stěhuje do Nizozemska. Od pátku bude její mateřskou firmou společnost Netretail Holding B.V. Informují o tom Hospodářské noviny. Důvodem ke změně je snaha o expanzi na zahraniční trhy, průhlednost podnikání a případný vstup na burzy.

Pod nizozemské vedení přecházejí i zahraniční pobočky Internet Mallu v Polsku, na Slovensku, Maďarsku a Německu. "Česko tak bude zcela na úrovni těchto zemí. Dosud bylo holdingovou společností, a to nám na určitých trzích, jako třeba v Německu či Polsku, moc nepomáhalo," řekl HN šéf společnosti Ondřej Fryc, který tímto krokem opouští vedení české pobočky a stane se šéfem celého holdingu.

Internet Mall je po farmaceutické Zentivě či realitní ECM další firmou v řadě, která před vstupem na burzu sází na mateřskou firmu v zahraničí.

Společnostem, které se věnují obchodu na internetu, se podle listu v Česku daří. Podle Asociace pro elektronickou komerci loni Češi na síti utratili 18 miliard korun a letos to má být až 22 miliard. Internet Mall očekává tržby 1,9 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK