Pražská burza dopoledne silně rostla, obchody nízké

18.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. února (ČTK) - Akcie na pražské burze zahájily týden silným růstem vedené příznivým vývojem vyspělých evropských burz. Stejně jako v zahraničí se dařilo finančním emisím. Akcie Komerční banky zpevnily o dvě procenta na 3807 korun a akcie banky Erste stouply stejným tempem na 966 korun. Obchodní aktivita ale zůstala podprůměrná. Hlavní index trhu PX byl před 11:30 výše o 1,56 procenta na 1565,8 bodu, vyplynulo z výsledků burzy.

Akcie prodejce ojetých vozů AAA Auto při minimálních obchodech zpevnily takřka o čtyři procenta na 25,7 koruny poté, co v minulém týdnu kvůli obavám investorů o vývoj hospodaření propadly o 13,3 procenta a prohloubily letošní ztrátu na téměř 45 procent.

Zvýšení objemu obchodů makléři i kvůli svátku ve Spojených státech neočekávali. "Na trhu je velmi málo zahraničních hráčů, a navíc je dnes na trzích v USA zavřeno, takže pokud nedojde k nějakým skokovým změnám cen na pražské burze, tak se větší aktivity nedočkáme," uvedl Ronald Schubert z firmy Patria Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK