Northern Rock asi bude vládě splácet "několik let"

18.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Sužované hypoteční bance Northern Rock <NRK.L> by mohlo trvat "několik let", než splatí vládní půjčky v objemu 25 miliard liber, řekl v...

...pondělí nový předseda představenstva Ron Sandler.

"Myslím, že je jasně nerealistické hovořit o měsících, zjevně mluvíme o období několika let," odpověděl Sandler na otázku, jak dlouho bance potrvá splácení úvěrů od vlády.

Ve svém prvním veřejném vystoupení po víkendovém rozhodnutí britské vlády znárodnit ochromenou banku Sandler řekl, že neexistují důkazy o tom, že by finanční ústav za posledních pět měsíců bouří na finančních trzích ztratil na hodnotě.

Šéf páté největší hypoteční banky ve Velké Británii nicméně nesdělil podrobnosti o svých plánech ohledně činnosti banky ani o možném rušení pracovních míst s tím, že na to je příliš brzy. Vyjádřil však naději, že strategie bude formulována "v relativně krátké době".

Sandler také oznámil změny v představenstvu Northern Rock.

Zasedne v něm zástupce ministerstva financí Tom Scholar, někdejší hlavní tajemník premiéra Gordona Browna, a Philip Remnant, předseda představenstva Shareholder Executive. Tento orgán vytvořila v roce 2003 britská vláda, aby zlepšila své výkony v pozici akcionáře různých podniků.

[NEWCASTLE/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK