Příští rozhodování ČNB o sazbách nemusí být snadné -Niedermayer

18.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Očekávání budoucího ekonomického vývoje není jednoznačné a existují silné argumenty pro poměrně rozdílné scénáře. Příští rozhodování bankovní...

...rady České národní banky o sazbách tak nemusí být snadné, uvedl v pondělí viceguvernér České národní banky Luděk Niedermayer.

"Rozhodování, které jsme začátkem února prošli, bylo jedno z těch obtížných. A to zejména z pohledu očekávaného budoucího vývoje ekonomiky, kde existují věcné argumenty pro poměrně rozdílné scénáře. A ty vyžadují rozdílné reakce měnové politiky," řekl Niedermayer v on-line rozhovoru pro server www.patria.cz.

"Kdybych z bankovní rady neodcházel, tak bych vám asi řekl, že to, co bude ČNB dělat v průběhu roku, je zahaleno neobvykle hustou mlhou a snadné nemusí být ani nejbližší rozhodování," dodal.

Příští měnové zasedání bankovní rady je na programu 26.března, ale bez Niedermayerovy účasti. Viceguvernérovi končí jeho mandát v ČNB 26.února.

Naposledy centrální banka měnila úrokové sazby na zasedání 7.února. Pro zvýšení klíčové dvoutýdenní repo sazby bylo 5 členů bankovní rady, dva prosazovali ponechání sazeb beze změny.

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK