SkyEurope budou od května létat z Prahy do Lisabonu a Terstu

18.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. února (ČTK) - Nízkonákladová letecká společnost SkyEurope (SE) zavede od května nové linky z Prahy do Lisabonu a Terstu. Oznámil to mluvčí firmy Tomáš Kika. Zatímco do Terstu z Prahy nyní žádná společnost nelétá, na linkách do portugalské metropole si budou SkyEurope konkurovat s aeroliniemi TAP Portugal.

Do Lisabonu budou SkyEurope létat v pondělí a pátek, letadla do Terstu budou odlétat ve čtvrtek a v neděli. "Díky těmto frekvencím bude možné v obou destinacích strávit prodloužený víkend," uvedl Kika. Turisticky oblíbenými cíli jsou i dříve oznámené novinky. Od letního letového řádu budou letadla SkyEurope nově létat z Prahy do španělské Malagy, chorvatského Zadaru, bulharské Varny a španělského Alicante.

Rozšiřování sítě souvisí se záměry SkyEurope na posílení pozice na pražském letišti. Na jaře firma rozšíří pražskou flotilu ze čtyř na pět letadel; počet cestujících se má letos zvýšit z loňských 599.000 zhruba na trojnásobek. Tím by SE útočily na pozici druhého největšího dopravce na pražském letišti po ČSA.

Letní letová sezona začíná prvního dubna. Nová cílová místa již oznámily také České aerolinie. Nově se s nimi cestující dostanou v létě do francouzského Štrasburku, syrského Damašku, Heraklionu na Krétě, největšího kazašského města Almaty, ruského Rostova na Donu a gruzínského hlavního města Tbilisi.

ČSA a SkyEurope patří vedle společnosti Travel Service k dopravcům, kteří mají základnu na ruzyňském letišti, tzn., že zde mají umístěna letadla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK