Koruna během odpoledne stagnovala k euru i k dolaru

18.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. února (ČTK) - Česká měna během odpoledne stagnovala k euru i k dolaru. V 16:15 SEČ se k euru obchodovala na 25,26 Kč/EUR a k dolaru na 17,24 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Podle analytičky Next Finance Markéty Šichtařové se může kurz koruny ještě v nejbližších hodinách pokusit zaútočit na hranici 25 Kč/EUR. "Tento pokus nejspíš nebude úspěšný a v dalších dnech je podle nás pravděpodobná spíš korekce ke slabším hodnotám," uvedla Šichtařová. "Toto oslabování se může protáhnout dokonce až na několik týdnů," dodala.

Koruna zpevňuje i k britské libře. Ještě v červnu 2007 dosahoval kurz 42,50 Kč/GBP, dnes v 16:15 SEČ byla koruna k euru na 33,62 Kč/GBP. Podle Šichtařové je libra pod tlakem již velmi dlouho, ale v posledních dnech nabralo dění v Británii novou dynamiku, což libru ještě více potápí.

Dolar k euru během odpoledne posílil, v 16:15 SEČ se obchodoval na 1,4647 USD/EUR. "Je to víceméně pasivní pohyb silně nelikvidního trhu. V USA se dnes totiž slaví Svátek presidentů a na finančním trhu se neobchoduje," řekla Šichtařová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK