Wal-Mart zvedl ve 4.kvartále zisk, tržby nad odhady

19.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Wal-Mart Stores <WMT.N> v úterý vykázal čtvrtletní zisk nad odhady trhu poté, co američtí zákazníci vyhledávali v jeho obchodech levné...

...zboží běžné spotřeby, jako jsou potraviny nebo prací prášky.

Největší maloobchodní řetězec na světě uvedl, že čistý zisk ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí ukončeném 31.ledna stoupl o 4 procenta na 4,096 miliardy dolarů čili 1,02 dolaru na akcii.

Výsledky za poslední kompletní kvartál zahrnují nákladové položky 3 centy na akcii, spojené se zrušenými realitními projekty a restrukturalizací japonské divize, a příjem 1 cent na akcii z prodeje některých nemovitostí.

Po odečtení mimořádných položek činil zisk 1,04 dolaru na akcii, těsně nad 1,02 dolaru odhadovaných analytiky oslovenými firmou Reuters Estimates.

Tržby vzrostly na 106,27 miliardy dolarů z 98,09 miliardy, trh čekal výsledek 104,46 miliardy.

Firma předpověděla pro první fiskální kvartál zisk 70 až 74 centů na akcii, zatímco trh v průměru čeká 73 centů.

Wal-Mart se snažil oživit prodej v amerických obchodech a lákal své jádrové zákazníky s nižšími příjmy, kteří již pociťují tlak vyšších cen potravin a paliv i útlum na trhu s bydlením.

Společnost tak zahájila předvánoční sezonu 30.září snížením cen vybraných hraček a 2.listopadu nabídla speciální slevy na prodloužený víkend kolem Dne díkůvzdání.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK