Wall Street stoupne po zisku Wal-Martu nad odhady

19.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures v úterý ukazovaly na vzestup trhu po zahájení seance poté, co Wal-Mart Stores <WMT.N> vykázal kvartální...

...výsledky nad odhady trhu.

Ve 14:25 rostly futures na index Standard & Poor's 500 <SPc1> o 17,5 bodu, futures na technologický index Nasdaq 100 <NDc1> vyskočily o 26,5 bodu.

Letecký sektor by mohly podpořit zvěsti o fúzi. Deník New York Times uvedl, že společnost Delta Air Lines <DAL.N> se podle účastníků jednání přiblížila dohodě o koupi Northwest Airlines <NWA.N>.

Spořiví zákazníci vyhledávající levnější zboží pomohli světové maloobchodní jedničce Wal-Mart k zisku, jenž překonal odhady trhu [ID:nMUL942029].

"Kdykoli největší maloobchodník na světě oznámí zisk nad odhady, ukazuje to, že spotřebitel ještě nezemřel," řekl Edward Bretschger, ředitel akciových obchodů u firmy Calyon Securities. "Jakákoli známka života opravdu prospívá ekonomice a trhu obecně. Wal-Mart je základní lakmusový papírek spotřebitele."

Vzestup akciových futures nezastavily ani další odpisy Credit Suisse <CSGN.VX> v objemu 2,85 miliardy dolarů [ID:SCH943166]. Akcie přední investiční banky kotované ve Spojených státech <CS.N> klesaly o 5,9 procenta.

Národní asociace stavitelů domů zveřejní v 19:00 SEČ únorový výsledek svého indexu trhu s bydlením. Ekonomové čekají, že ukazatel setrval na úrovni 19 bodů z předchozího měsíce. V prosinci index klesl na historické dno 18 bodů.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK