Protestovat před Český rozhlas proti Radiožurnálu přišlo 10 lidí

29.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. března (ČTK) - Zhruba desítka osob vyjádřila účastí na protestní akci před budovou Českého rozhlasu nesouhlas s novou podobou stanice Radiožurnál. Pořadatelé umístili před vchod černý kříž, který měl symbolizovat, že Radiožurnál v jejich očích loni zemřel, a několik transparentů. Svolavatel akce Milan Březina v proslovu označil Radiožurnál za bulvární. Happeningu se nezúčastnili zástupci iniciativy "Nechceme přeladit, nemáme kam," kteří to předem oznámili.

"Kdo nám to ukradl Radiožurnál a Ivana Hoffmana ?", ptali se například účastníci, kterých bylo dohromady méně než přihlížejících zástupců médií a hlídkujících policistů. Březina ale odmítal, že iniciativa by byla rozdrobená. "Rozbroj neexistuje. Tu radost rozhlasu neuděláme," řekl k zúčastněným. Jeden z nápisů na transparentu zněl "Tento názor nemusí vyjadřovat stanovisko vedení iprotestu".

Zástupci iniciativy "Nechceme přeladit, nemáme kam", kterou podepsalo téměř 10.000 lidí, na svých stránkách www.iprotest.cz uvedli, že o pořádání demonstrací sice dříve uvažovali, situace však podle nich od začátku února pokročila. "Dnes nepovažujeme tuto formu snahy po zlepšení Radiožurnálu za optimální, dle našeho názoru přináší konstruktivní dialog své ovoce, i když pomaleji, než bychom si přáli," uvedli Martin Holcman, Hana Kopecká, Jana Kopecká, Irena Tothová a Roman Kučera.

ČRo 1 - Radiožurnál přešel od začátku roku k nové podobě, za níž stála nyní již bývalá ředitelka stanice Barbora Tachecí. Nová podoba vyvolala i negativní reakce, protože prý stanici přiblížila komerčním rádiím. Podle průzkumu agentury STEM/MARK mezi posluchači stanice, který ČRo inicioval, ale změny zaregistrovala pouze polovina z respondentů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK