Vyzkoušejte svůj talent na kapitálovém trhu

02.04.2008 | , Finance.cz
Tiskové zprávy


Vyzkoušet si svůj talent na akciové obchody, bez rizika s možností výhry skutečných cen může od začátku dubna každý v novém ročníku Investiční hry 2008. Na www.Investicka.cz lze snadno začít, navíc uživatele portálů Seznam.cz a Finance.cz. mají možnost využít přímého přístupu bez nutnosti registrace.

Letošní ročník soutěže přináší také několik významných novinek. Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing k tomu uvádí: „První z novinek je rozšíření široké nabídky akcií o komodity jako je ropa, zlato, stříbro a dále měny a indexy. Účastníci soutěže mohou také v letošním ročníku zakládat vlastní investiční skupiny a vzájemně soutěžit přímo se svými přáteli a nebo kolegy."

Letošní ročník je velmi štědrý na ceny, celkový vítěz vyhrává zájezd do Los Angeles a národních parků USA od cestovní kanceláře ESO travel. Dále je připraveno 200 zpátečních letenek od SkyEurope, notebook a další ceny od společnosti Dell. Nokia věnuje výherci mobilní telefon. Dokonce i padesátý hráč v pořadí vyhrává dvě zpáteční letenky po Evropě dle svého výběru,“ doplňuje Vodička.

Mediální podporu hře poskytuje Seznam.cz, Finance.cz, ČeskéNoviny.cz a časopis Osobní finance. Hra je rozdělena na dvě části. Každý soutěžící dostane k dispozici virtuální milión korun, který může investovat do českých i zahraničních akcií. Pro zkušenější hráče, kteří vyhledávají více adrenalinu, je připraveno 30 000 USD, s nimiž si lze vyzkoušet obchody s komoditními deriváty US futures.

Ceny akcií kopírují reálný stav trhu. Takže si každý nejenom zvýší adrenalin při napínavé hře, ale současně si bez rizika může otestovat své obchodní schopnosti a získané zkušenosti pak výhledově zúročit při reálném investování.

Celkovým vítězem se stává ten, kdo v době od 1. dubna do 27. června 2008 na akciovém trhu nejvíce zhodnotí přidělený milion korun. Každý měsíc (duben, květen, červen) je vyhlášen nejúspěšnějšího investor měsíce.

Další ceny jsou pro investory, kteří nejvíce dokáží zhodnotit přidělené prostředky v obchodech s deriváty. Kromě celkového vítěze jsou připraveny zajímavé výhry v týdenních kolech.

Celý projekt je náročný na zvládnutí desítek tisíc operací na kapitálovém trhu v reálném čase. Z tohoto důvodu projekt Investiční hry probíhá na zcela nových serverech PowerEdge od společnosti Dell.

Autor článku

Tisková zpráva


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Tiskové zprávy