Brněnské slévárny Feramo koupila společnost ACE

16.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 16. května (ČTK) - Brněnskou firmu Feramo, která je jedním z největších výrobců kovových odlitků v Česku, koupila společnost Automotive Components Europe (ACE) se sídlem v Lucembursku. ACE za brněnský podnik zaplatila zhruba 160 milionů korun a posílila tak svou pozici předního dodavatele dílů pro automobilové brzdové systémy. Uvedl to dnes server euro.cz. Do tří let hodlá ACE do Ferama investovat devět milionů eur (asi 225 milionů korun).

Koupě Ferama má podle ACE strategický význam vzhledem k jeho umístění ve střední Evropě a jeho potenciálu k prudkému růstu výrobní kapacity. "Feramo slučuje všechna nejdůležitější kritéria, která jsme si stanovili, když jsme plánovali akvizici," uvedl pro server generální ředitel ACE José Manuel Corrales.

Kromě modernizace výroby ve Feramu plánuje ACE postavit ještě jeden podobný závod na zelené louce za zhruba 25 milionů eur (asi 625 milionů korun). Oba investiční programy hodlá financovat z vlastních zdrojů, navýšením úpisu svých akcií a bankovními úvěry.

Dosud byla výroba ACE koncentrována ve dvou podnicích firmy. Španělská Fuchoza vyrábí železné odlitky a polská EBCC odlévá a obrábí díly z hliníku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK