Plzeňský Prazdroj zvýšil zisk o 12 pct. na 3,9 miliardy Kč

16.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 16. května (ČTK) - Čistý zisk Plzeňského Prazdroje za uplynulý finanční rok, který skončil 31. března, vzrostl o 12 procent na 3,88 miliardy Kč. Celkové tržby se zvýšily o 8,8 procenta na 15,6 miliardy. Informoval o tom mluvčí společnosti Jiří Mareček. Plzeňský Prazdroj je jedničkou na českém trhu, zaujímá ho téměř polovinu.

Společnosti se dařilo prodávat v zahraničí. Zatímco objem domácích prodejů vzrostl o jedno procento, prodeje piva v zahraničí, zahrnující vývoz a licenční výroby, se meziročně zvýšily o šest procent. Samotný export vzrostl o 14 procent.

Společnost investovala hodně do zvýšení kapacity výroby a rozšíření vývozu. Za posledních 12 měsíců investoval Prazdroj do rozvoje podniku 2,77 miliardy korun. Na zvyšování kapacity pivovarů šla více než třetina této částky. Zbytek společnost investovala hlavně do modernizace obalové techniky.

Plzeňský Prazdroj je členem skupiny SABMiller, která prodává pivo ve více než 60 zemích světa. Od roku 2000 investovala společnost SABMiller do rozvoje Plzeňského Prazdroje a jeho značek 14 miliard Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK