Golf na čínský způsob - Mission Hills

09.06.2008 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Čína se od dob Marca Pola v mnohém změnila a v posledních letech přitahuje turisty z celého světa jako magnet. Jedním z lákadel, které nyní může nabídnout i milovníkům golfu, je největší golfový klub na světě, zapsaný do Guinessovy knihy rekordů.

Téma týdne: Destinace stvořené pro dovolenou

Když ve 13. století cestoval tehdy 17tiletý Marco Polo se svým otcem za obchodem do Konstantinopole a dále po hedvábné cestě přes Asii, dostal se do míst, která se absolutně lišila od jakékoli tehdejší civilizace - byla mocnější a bohatší než kterákoli evropská v té době. Po mnoha letech se vrátil zpět do Itálie a vydal na základě svého deníku knihu o životě v Číně. Lidé tehdy ale nechtěli věřit, že taková pohádková země může vůbec existovat.


Největší golfový klub na světě


Čína se od té doby v mnohém změnila a v posledních letech přitahuje turisty z celého světa jako magnet. Jedním z lákadel, které nyní může nabídnout i milovníkům golfu, je  největší golfový klub na světě, zapsaný do Guinessovy knihy rekordů. Mission Hills leží v čínské provincii Guangdong, necelou hodinu jízdy z Hong Kongu, pulsující metropole, kde se prolíná dochovaná tradice a moderní život. Tento světově známý resort se pyšní deseti osmnácti jamkovými golfovými hřišťmi, navrženými opravdovými kapacitami ve svém oboru. Jsou to: Nick Faldo, Jack Nicklaus, Ernie Els, Vijay Sing, Jumbo Ozaki, David Leadbetter, David Duval, Annika Sorenstam, Jose Maria Olazabal a Greg Norman.


Hřiště navrhovali experti ve svém oboru


Hřiště Nicka Falda, který vyhrál několikrát U.S. Open i British Open, patří k těm obtížnějším. Konají se zde profesionální mistrovství, je plné výzev a 16. jamka na ostrůvku patří k nejobávanějším grínum na světě.
World Cup Course od Jacka Nicklause
je hodnoceno jako nejlepší turnajové hřiště v celé Asii. V roce 1995 se zde konalo mistrovství 41. World Cup of Golf.
Pro hřiště Els Course, navržené Ernie Elsem, který se dlouhou dobu se svými 48 vítězstvími držel mezi třemi nejlepšími golfisty světa, jsou charakteristické velké výškové rozdíly. Od nejvýše položené čtvrté jamky je krásný výhled na celé Mission Hills.
Vijajy Course od Vijajy Singha je velice nápadité hřiště s písečnými překážkami, z nichž nejdelší měří 135 metrů.
Jumbo Ozaki, první významný japonský golfista mezinárodního měřítka a tvůrce Ozaki Couse, navrhl malebné hřiště v dokonalé harmonii s okolní přírodou.
Prvním designérským počinem Davida Leadbettera, předního světového instruktora golfu, je hřiště Leadbettere course se zvlněnými greeny a fervejemi orámovanými bunkry.
Duval Curse nese jméno po Davidu Duvalovi, který jako první překonal světovou jedničku Tigera Woodse. Hřiště má tradiční design, je plné vodních překážek a  dlouhých, krátkých i dvojitých doglegů.
Tiger Woods v sukních, tak bývá někdy nazývána Annika Sorenstam, nejlepší hráčka v dějinách golfu. Její Annika Course vyniká precizností stejně jako autorka sama.
Olazabal Course, navržené J. M. Olazabalem, který se jako dvojnásobný U.S. Master Champion dokázal po 2 letech na invalidním vozíku vrátit triumfálně na golfovou scénu, je na Mission Hills nejdelší a je zde umístěno 160 bunkrů různého typu.
Norman Course
, jehož prvních devět jamek se vine mezi kopci, zatímco zbývajících devět údolím, je vysoce obtížné hřiště, s indexem přes 140, který je jedním z nejvyšších hodnot v Asii.


Pětihvězdičkové hotely


Celý resort má komplexní zázemí, mezi které patří dva pětihvězdičkové hotely – Mission Hills Resort Hotel Wing a Savannah Wing. Je možné se zde ubytovat v různých kategoriích pokojů od standardního pokoje až po Imperial Suite se salonkem, jídelnou, třemi ložnicemi a dvěmi koupelnami. Je zde několik restaurací a barů nabízející čínskou, evropskou i japonskou kuchyni. K resortu patří velké lázeňské centrum s rozsáhlou nabídkou různých procedur. Ke spokojenosti hostů přispívá také několik obchodů s golfovými potřebami. A pokud s sebou golfisté budou mít nehrající doprovod, tak ten jistě rád uvítá tenisové kurty, 2 bazény a další sportovní aktivity.

Autorka je Product Manager pro danou destinaci.

V naší pravidelné rubrice finančních tipů a triků se celý týden budeme věnovat dovolené a to tentokrát různým destinacím, které by stály za návštěvu.Podíváme se, že na největší golfová hřiště na světě do Číny, dále navštívíme Nový Zéland, Maledivy a nakonec navštívíme ostrov Mayotte - přezdívaný ostrovem šťastné želvy.


Autor článku

Helena Šírková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU