SG Equipment Finance hodnotí uplynulý rok jako úspěšný

06.12.2008 | , SG Equipment Finance
Tiskové zprávy


Z hlediska nárůstu obchodů hodnotí společnost SG Equipment Finance rok 2008 jako úspěšný, do nového roku vstupuje připravena a současnou situaci bere jako výzvu.

V roce 2008 došlo k poklesu českého leasingového trhu, ale pro společnost SG Equipment Finance byl rok úspěšný. Přestože ještě neznáme přesné výsledky, očekáváme  mírný nárůst obchodů v porovnání s rokem s rokem 2007 přibližně o 3 - 5 %. Obhájili jsme pozici v našich tradičních segmentech - dopravní technice, strojích a zařízeních. Výrazného nárůstu jsme letos dosáhli ve financování letecké techniky. Jsme rovněž spokojeni se zvyšováním našeho tržního podílu na Slovenku. V nejbližších dnech otevřeme novou pobočku v Košicích.

Od 1.1.2009 bude Slovensko přecházet na euro. Splátky u aktivních smluv budou převedeny ze slovenských korun na eura. Klienti obdrží na přelomu prosince a ledna nové splátkové kalendáře. Na Slovensku však dlouhodobě převažují splátky v eurech, proto se tato změna týká jen malé části našeho klientského portfolia. Na změny jsme již připraveni, informace o tom, co přesně naše zákazníky byla uveřejněna na internetových stránkách již začátkem října (na www.sgef.sk).

V České republice vchází 1.1.2009 v platnost novela zákona o DPH. Ta upravuje daňový režim leasingové smlouvy v závislosti na tom, zda z leasingové smlouvy vyplývá povinnost přechodu vlastnického práva po skončení leasingu na nájemce či nikoli. Naše produkty upravujeme tak, abychom plně využili všech možností, které nám nový zákon dává a mohli jsme flexibilně reagovat na požadavky našich zákazníků.

Pokles obchodů a zájmu o nové investice se neobáváme, současnou situaci vnímáme jako výzvu. Máme trvalý dostatek zdrojů.
Vyšší obezřetnost našich klientů při rozhodování o investicích se již objevila, ale celkově v obchodech nedošlo ani v posledních týdnech k žádnému dramatickému poklesu. Sledujeme všechny aktivity, které mají podpořit ekonomický růst a investice, abychom se do nich mohli aktivně zapojit. Jsme také v pokročilém stádiu jednání s Evropskou investiční bankou o  rozšíření zapojení SG Equipment Finance do programu pro rozvoj malého a středního podnikání. 
 
Díky příslušnosti ke skupině Société Générale máme trvalý dostatek refinančních zdrojů pro financování obchodů včetně kapitálově náročných operací, jako je financování letecké techniky. Financování nabízíme na bázi české koruny (v České republice) a eura, pro leteckou techniku také v amerických dolarech. Klient má rovněž možnost volby mezi pevnými splátkami po celou dobu financování a splátkami pohyblivými, které se přizpůsobují podle vývoje sazeb na finančních trzích.

 

 

SGEF1.jpg

 


 


Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy