Od 14. února 2002 snižuje úroky další hypoteční banka

14.02.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Tentokrát přistoupila ke snížení úrokových sazeb Českomoravská hypoteční banka,  banka specializovaná  na poskytování hypotečních úvěrů.

Českomoravská hypoteční banka  (ČMHB)  je další bankou poskytující hypoteční úvěry, která přistoupila ke snížení úroků.  Následuje tak Českou spořitelnu a Raiffeisenbank, které snížily úroky v předchozích dnech. O těchto sníženích jsme Vás již informovali ve zpravodajství.

ČMHB snižuje od 14. 2. 2002 úrokové sazby u nově poskytovaných hypotečních úvěrů. Dochází ke snížení úrokových sazeb o 0,2  až 0,3%.  Hypoteční úvěr lze nyní v ČMHB možné získat již za úrokovou sazbu 6,4% p. a., s pětiletou fixací.

ČMHB též nabízí hypoteční úvěry s úrokovou sazbou (sazba 5 plus) svázanou na PRIBOR, kde platnost úrokové sazby je jeden rok. Aktuální výše této úrokové sazby je již od 5,3% p.a. Sazba P plus je tvořena roční sazbou PRIBOR a odchylkou, kterou stanoví banka. Každý rok je sazba upravena bankou dle aktuální výše sazby PRIBOR (je vyhlašována ČNB). V případě sazby P plus je odchylka pevná po dobu 5 let a vždy po této době má banka právo upravit výši odchylky na dalších 5 let. V době změny odchylky je možné provést bezplatné částečné či úplné splacení úvěru. V případě, kdy sazba P plus nebude z nějakého důvodu vyhovovat, je možné požádat o přechod na fixní pětiletou sazbu.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ