Víte, že si můžete pojistit splátky úvěru ?

20.02.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Další ukázkou spolupráce bank a pojišťoven je vznik možnosti pojištění splátek úvěru pro případ nemoci, invalidity, úmrtí či dokonce ztráty zaměstnání přímo v bance, kde si berete úvěr.

Další ukázkou spolupráce bank a pojišťoven je vznik možnosti pojištění splátek úvěru pro případ nemoci, invalidity, úmrtí či dokonce ztráty zaměstnání přímo v bance, kde si berete úvěr. Tyto produkty vychází vstříc klientům, kteří si nechtějí vzít spotřebitelský úvěr z obavy nepředvídatelných životních situací.
Funguje to tak, že si v bance, která spolupracuje s některou životní pojišťovnou, uzavřete životní pojištění, které je psané ve prospěch banky. V případě, že se Vám něco stane, zaplatí pojišťovna úvěr z vaší pojistky. V ČSOB lze uzavřít pojištění pro případ trvalé invalidity nebo úmrtí, a to ve spolupráci s ČSOB Pojišťovnou. V Union bance lze uzavřít životní pojištění s Union Pojišťovnou. Možnost uzavření životního pojištění na zajištění úvěru máte také u Živnostenské banky.
Raiffeisenbank připravila pojištění trvalé invalidity nebo úmrtí ve spolupráci v pojišťovnou Uniqa. Sazba činí 4 promile z objemu úvěru ročně (např.u úvěru 30.000 Kč se splatností 2 roky činí pojistné 240 Kč). Navíc pojistné není třeba platit předem - platí se průběžně v rámci anuitních splátek.
U Citibank je její úvěr již standardně pojištěn u společnosti Commercial Union, a to pro případ smrti, invalidity a nemoci delší než 30 dní. GE Capital Bank poskytuje pojištění splátek pro případ nemoci, invalidity a ztráty zaměstnání. Spolupracuje přitom s francouzskou pojišťovnou Cardif Pro Vita. Klient je zde pojištěn od data čerpání až do jeho splacení.
Pojištění je poskytováno ve dvou verzích:
1. pojištění splátek v případě pracovní neschopnosti, plné a trvalé invalidity a úmrtí.
2. pojištění splátek v případě pracovní neschopnosti, plné a trvalé invalidity, úmrtí a pro případ ztráty zaměstnání.
Při ztrátě zaměstnání a dlouhodobé pracovní neschopnosti hradí pojišťovna Cardif Pro Vita klientovi měsíční splátky úvěru, v případě trvalé invalidity nebo úmrtí poskytne pojišťovna plnění ve zbytku úvěru.
Životní pojištění lze samozřejmě uzavřít, i když banka, u které si chcete vzít spotřebitelský úvěr s žádnou pojišťovnou nespolupracuje a uzavření životního pojištění nevyžaduje, potom si můžete sami vybrat z nabídky pojišťoven. Když potom dojde k pojistné události, budete dostávat peníze od pojišťovny a budete moci platit i splátky úvěru. Tuto možnost lze použít i v případě, že si chcete zajistit splácení leasingu nebo úvěrů u splátkových společností.

Životní pojištění lze již také uzavřít přímo po internetu a v našem prodejním centru.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ