Druhá banka mění od března poplatky za výběry z bankomatu

28.02.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


V návaznosti na změnu situace na trhu upravuje  také eBanka od 1.3.2002 poplatky za výběry z bankomatů v ČR.

V návaznosti na změnu situace na trhu upravuje  také eBanka od 1.3.2002 poplatky za výběry z bankomatů v ČR. Snižuje dotace výběrů z cizích bankomatů. Bude však zvýhodňovat výběry z vlastních bankomatů, jejichž cena bude 4,90 Kč. Za výběr ze sítí Česká spořitelny, Živnostenská banky, HVB Banky a sítě Euronet zaplatí klienti 29,90 Kč, užití ostatních bankomatů MUZO je zpoplatněno částkou 24,90 Kč. Tuto změnu vyvolalo zvýšení mezibankovních poplatků za výběry z bankomatů v loňském roce na 47 Kč.
Banka svým klientům doporučuje platit u obchodníků kartou. Ostatně tak jako i ostatní banky. Tato transakce je v zcela zdarma, dokonce bez úhrady za účetní položku. Bezplatné užití karty platí i pro platby v zahraničí. Například i došlé složenky mohou klienti platit bezhotovostně přes účet.
Karta je určena hlavně k placení u obchodníků. Změna používání karty směrem k platbám bude pro klienty určitě finanční úsporou, a to u většiny bank. Podle tiskové mluvčí eBanky, se chování jejich klientů zásadně liší od klientů ostatních bank. Klienti eBanky totiž používají dvakrát častěji kartu k placení než k výběru hotovosti. A také platí dvakrát častěji kartou než klienti ostatních bank.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ