Již můžete platit i s Oskarem !

21.03.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Od tohoto týdne můžete spravovat peníze přes mobilní telefon, i když máte mobilní síť Oskar. Jako první banka přišla s touto služnou eBanka, která již nabízí GSM banking s přes síť Paegas i Eurotel.

Od tohoto týdne můžete spravovat peníze přes mobilní telefon, i když máte mobilní síť Oskar. Jako první banka přišla s touto služnou eBanka, která nabízí GSM banking s přes síť Paegas i Eurotel. U Oskara můžete zatím využít pouze WAP banking, ale GSM banking přes tuto síť banka již připravuje, a to na přelomu 2. a 3. čtvrtletí.
Podle údajů banky za poslední 4 měsíce vzrostl počet klientů eBanky, kteří používají sítě Oskar, o 2 % na současných 10 %. Nárůst je dlouhodobým trendem a proto eBanka chce v co nejkratší době nabídnout komplexní GSM banking i majitelům Oskara.
Technologie, které umožňují transakce pomocí mobilních telefonů, jsou zabezpečeny několika prvky. Jedním z nich je Mobilní Elektronický klíč. To je aplikace nahraná na SIM kartě mobilního telefonu. Prostřednictvím tohoto klíče jsou klientům zasílány šifrovanými SMS zprávami bezpečnostní kódy pro autentizaci klienta a elektronické podepisování každé transakce.
Dalším prvkem je zasílání SMS zpráv o každé realizované transakci, po každém pohybu na účtu. Majitelům účtu tato služba může pomoci například při zcizení platební karty, kdy se okamžitě formou SMS zprávy dozvídají o neoprávněném použití, mohou se okamžitě spojit s bankou a kartu blokovat.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ