Jak a kam uložit měny cizích zemí?

29.05.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Je lepší si uložit cizí měnu do schránky nebo na devizové konto? Jak se nejlépe chránit proti krachu bank, abychom nesplakali nad svými penězi?

Je lepší si uložit cizí měnu do schránky nebo na devizové konto? Jak se nejlépe chránit proti krachu bank, abychom nesplakali nad svými penězi?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci Böhm & Partner.

Dotaz od jednoho z našich čtenářů zní:

"Nevím, na koho se mám obrátit s tímto dotazem. Ve schránce banky mám uloženo větší množství dolarů. Chci se zeptat. Je dobré mít tyto peníze takto uloženy a čerpat z nich, nebo je lepší otevřít si devizové konto. Je toto konto pojištěno proti krachu banky? A jaká banka by byla nejvýhodnější. Nechci peníze investovat do fondů."

Doporučení a odpověď na dotaz:

"Dobrý den. Jsem přesvědčen, že lepší je využít konto. Pokud se jedná o větší částku, tak se dá část uložit na depozitum, ze kterého Vám bude plynout nějaký efekt ve formě úrokového výnosu. Účty v zahraničních měnách jsou již také pojištěny, a to v případě, že lze přesně identifikovat majitele účtu (na jméno). V případě zničení schránky budete těžko prokazovat, že jste tam měl určité množstí peněz. Rád bych věřil tomu, že již všechny banky, které si to zasloužily zkrachovaly. Možná by bylo vhodnější rozložit tyto USD do cca 3 bank, z nichž může být jedna tuzemská."

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ