Co uděláte až splníte podmínky pro výběr peněz?

17.07.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Tak na tohle jsme se ptali v naší poslední anketě. Při ukončení penzijního spoření máte několik možností, jak naložit s penězi. A jak odpovídali naši čtenáři?

Největší podíl účastníků ankety, tj. 32% si peníze z penzijního fondu vybere. A celý 29% o tom ještě nepřemýšlelo. 25% je rozhodnuto spořit dál až do důchodu a 14% odpovědělo, že po skončení spoření bude pobírat vybranou penzi. A kdo Vám přispěje na penzijní připojištění?
Finanční prostředky na výplatu dávek mohou pocházet ze tří zdrojů. V podstatě se jedná o zhodnocené příspěvky účastníka, zaměstnavatele a státu. Veškeré prostředky směřují na individuální účet účastníka, na kterém se po celou pojištěnou dobu společně s výnosy z hospodaření penzijního fondu akumulují, aby se při vzniku nároku na dávky se účet v celém objemu použily k jejich výplatě. Na podrobnosti se můžete podívat v naší abecedě, kde se také dozvíte, jakého zhodnocení či daňové úlevy můžete využit. Zase se můžete účastnit naší nové ankety, kde se vás nyní ptáme, jakou formu zvýšení příjmu od zaměstnavatele i vyberete?

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY