První česko-rakouský poradenský den o důchodech

22.09.2009 | , ČSSZ
Tiskové zprávy


Pracujete nebo pracovali jste v Čechách a v Rakousku, nyní máte jedinečnou možnost dozvědět se více o podmínkách pro získání důchodu.

Lidé, kteří pracují nebo pracovali v Čechách a v Rakousku, mají nyní jedinečnou možnost dozvědět se více o podmínkách pro získání důchodu. Především pro ně je určen první mezinárodní poradenský den, který se uskuteční v pondělí 12. října 2009 v rakouském Gmündu.

Připravila jej Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) a rakouský nositel důchodového pojištění Pensionsversicherungsanstalt (PV). Cílem poradenského dne je především informovat občany, kteří získali doby pojištění na území České republiky a Rakouska o tom, jaké jsou podmínky nároku na důchod v obou státech v souladu s nařízením Rady (EHS) č. 1408/71. Jak mají postupovat při vyřizování žádosti o důchod, jaké doklady k tomu potřebují a další užitečné informace.

Poradenský den v pondělí 12. října 2009 se bude konat na adrese: NÖ Gebietskrankenkasse, Walterstra?e 1, Gmünd, a to od 9.00 – 16.00 hodin. Přednost při poradenství budou mít předem objednaní klienti. Na konzultace a rady se mohou lidé předem objednat na telefonním čísle +420 257 063 373. Organizátoři však vyjdou vstříc i ostatním zájemcům.

Poradenský tým budou tvořit vždy český a rakouský odborný pracovník, v případě potřeby je zajištěno tlumočení. Jednotlivé konzultace jsou plánovány v intervalu po 20 minutách. Poradenství bude ČSSZ a PV poskytovat bezplatně. Na konzultace je třeba vzít si s sebou průkaz totožnosti, doklady o pojištění, případně i pracovní smlouvu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy