AWD nadace dává nemocným dětem šanci na lepší život

07.10.2009 | , AWD
Tiskové zprávy


AWD nadace Pomoc dětem v České republice prostřednictvím svých projektů pomáhala nemocným dětem. Za 9 měsíců letošního roku nadace, do které zcela unikátním způsobem přispívají 1% ze svých příjmů pracovníci společnosti AWD Česká republika, věnovala na pomoc nemocným dětem 957 992 korun.

Marie je desetiletá mentálně postižená holčička, Standa je dvanáctiletý chlapec na invalidním vozíku. Oba jsou zcela závislí na pomoci jiných lidí.

Marie trpí těžkým mentálním postižením kombinovaným s dalšími poruchami, které ji znemožňují další mentální, ale i fyzický vývoj, je nepohyblivá, odkázaná na lůžko a přepravu na speciálním kočárku.
AWD nadace Pomoc dětem proto zakoupila Marii speciální polohovací kočárek LISA v celkové hodnotě 38 000 Kč.

Standa bojuje s neléčitelnou nemocí, která postihuje pohybový aparát – spinální musculární atrofií. Díky této nemoci je nemůže Standa lézt, chodit, ovládat hlavu a krk a je zcela odkázán pouze na invalidní vozík. Nadace AWD Pomoc dětem přispěla celkovou částkou 40 770 Kč na nákup repasovaného vozíčku a Motomedu, který je pro Standu jedinou možností procvičení svalů.

Dalším z mnoha projektů AWD nadace z poslední doby je finanční příspěvek ve výši 69 040 Kč Občanskému sdružení LOGO na nákup speciálních pomůcek pro autistické děti, kterým se asi ve 40 % případů nevyvine řeč, a ke komunikaci s nimi se používá alternativních pomůcek (např. LCD monitory, komunikační tabulky, mluvící hračky).

AWD nadace Pomoc dětem vznikla v roce 1991 v Německu, působí také v Rakousku a ve Švýcarsku. V České republice funguje již pátým rokem. Díky finančním prostředkům, které plynou do nadace tak, že každý pracovník společnosti AWD Česká republika dobrovolně měsíčně přispívá 1% ze svého příjmu, může AWD nadace Pomoc dětem podpořit desítky projektů ročně a zlepšit tak kvalitu života nemocných dětí.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy