Téměř 24 tisíc smluv za první rok na trhu neživotního pojištění

13.10.2009 | , AXA
Tiskové zprávy


Během prvního roku od svého vstupu na český trh neživotního pojištění uzavřela AXA pojišťovna se svými klienty 23 711 smluv.

AXA pojišťovna nabízí pojištění motorových vozidel Auto (povinné ručení a havarijní pojištění) a pojištění domácností a nemovitostí s názvem Domov. Celkové předepsané pojistné přesáhlo 70 milionů korun, z toho 85 % připadá na povinné ručení.

Výsledky v oblasti neživotního pojištění hodnotíme jako velmi dobré,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA. “Úspěšné je zejména pojištění Auto, které zahrnuje povinné ručení a havarijní pojištění. Z necelých 24 tisíc smluv neživotního pojištění (včetně těch, které klienti získali jako bonus zdarma) jich na produkt Auto připadá téměř 18 tisíc. Díky intenzivní marketingové kampani se nám podařilo veřejnost seznámit s jeho hlavními výhodami – širokou škálou asistenčních služeb a stanovením pojistného u povinného ručení dle výkonu motoru, což pojistné u některých typů aut výrazně zlevňuje.“

V rámci pojištění Auto bylo uzavřeno 17 965 smluv, z toho více než 13 tisíc tvoří povinná ručení, zbytek havarijní pojištění. Nemovitost či domácnost si u pojišťovny AXA pojistilo 2 873 klientů, kteří zároveň jako bonus bezplatně získali i související pojištění odpovědnosti.

Předepsané pojistné dosáhlo u povinného ručení téměř 60 milionů korun, u havarijního pojištění přesáhlo 6 milionů korun. „Klientům s pojištěním Auto jsme již vyplatili pojistná plnění za více než 13 milionů korun,“ doplnil Marek Zeman.

AXA pojišťovna vstoupila na trh neživotního pojištění v září 2008. Klientům nabízí pojištění automobilů, domácností a nemovitostí.

Auto

Pojistný produkt Auto zahrnuje povinné ručení a havarijní pojištění. Klient k němu automaticky získává asistenční služby, které může využít nejen při pojistné události (nehoda, živelní událost, odcizení), ale i při jiných nesnázích, například když píchne pneumatiku či mu dojde během jízdy palivo. U povinného ručení se na rozdíl od jiných pojišťoven výše pojistného určuje podle výkonu motoru, a ne podle objemu válců. U některých typů vozidel, zejména s dieselovými motory, to přináší výrazné úspory na pojistném.

Domov

Domov je pojistný produkt, který chrání dům, byt a domácnost proti škodám způsobeným živelními událostmi, krádeží vloupáním nebo loupežným přepadením, vandalismem a poškozením nebo zničením stavebních součástí. Jeho výhodou je unikátní sleva za bezeškodní průběh ve výši meziroční inflace, minimálně 3%, spojená s valorizací pojistného krytí. Pojistná hodnota majetku tak každý rok stoupá, ale cena za pojištění klesá. Klient rovněž získá zdarma pojištění odpovědnosti a asistenční služby v domácnosti.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy