UNIQA vstupuje na trh s novým programem zdravotní asistence

13.10.2009 | , UNIQA pojišťovna, a.s.
Tiskové zprávy


Jako první mezi komerčními pojišťovnami přichází UNIQA s uceleným programem zdravotní asistence pro občany v ČR. Nový produkt nazvaný MedUNIQA klientům zjednoduší přístup k čerpání zdravotní péče.

Klient si jedním telefonátem s call centrem UNIQA pojišťovny dohodne návštěvu u specialisty ve smluvním zdravotnickém zařízení v čase, který mu vyhovuje. Kromě toho má k dispozici nepřetržitou možnost konzultace otázek spojených se zdravím a organizací zdravotnictví na telefonu. Velmi žádanou službou je nabídka expertní lékařské analýzy stávající diagnózy klienta.

Při vývoji programu MedUNIQA vycházela UNIQA pojišťovna z faktů, které potvrzují výzkumy z poslední doby: více než 80 % občanů ČR je spokojeno s úrovní zdravotní péče, které se jim dostává. I podle zahraničních analýz je srovnatelná s jinými vyspělými státy. Co naopak kritizují, je slabá organizace a nedostatečná komunikace ze strany zdravotního personálu. Česká republika se také vyznačuje vysokým využíváním lékařské péče připadajícím na jednoho obyvatele. To přispívá k nutnosti dlouho čekat na vyšetření u specialistů, akceptovat nevhodné termíny, dlouhé čekací doby a menší komfort.

UNIQA pojišťovna se dohodla se smluvními zdravotnickými zařízeními rozmístěnými po celé ČR, která jsou ochotna garantovat splnění standardů MedUNIQA:

  • první vyšetření klienta u specialisty nejpozději do 5 dnů ode dne, kdy byl požadavek přijat call centrem UNIQA,
  • prodlouženou pracovní dobu zařízení ve všední den zpravidla do 18 hodin,
  • přijetí objednaného pacienta nejpozději do 30 minut v ordinaci,
  • asistenci centrální recepce, která dbá na zajištění návaznosti péče a jako zdroj informací,
  • pohodlí a zajištěný pitný režim pro příchozí klienty.

Do programu MedUNIQA mohou vstoupit klienti ve věku 15 – 60 let a jejich pojištění může trvat do 65. roku věku. U tohoto druhu pojištění se neuplatňuje žádná čekací doba: služby lze nárokovat prakticky hned druhý den po sjednání smlouvy. V současné době je připraveno přijmout klienty UNIQA celkem 14 zdravotnických zařízení aktivních ve všech 11 hlavních lékařských oborech po celé ČR. Síť se bude průběžně rozšiřovat, aby pacienti nemuseli dojíždět na vyšetření příliš daleko. Nicméně hlavním kritériem pro zařazení do smluvní sítě MedUNIQA bude jeho připravenost vyhovět standardům v oblasti kvality a komunikace s klientem.

Pojistné MedUNIQA se podle pohlaví a věku pohybuje mezi 3 až 5 tisíci korun ročně.

Další podrobné informace o jednotlivých službách v rámci programu MedUNIQA najdete na http://www.uniqa.cz/uniqa_cz/cms/privat/health/assistance/index.jsp

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy