Union banka zvýšila zisk

11.11.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Union banka dosáhla zlepšení hospodářského výsledku oproti loňskému roku. Za první tři čtvrtletí letošního roku má zisk 134,6 milionů korun.

Union banka hospodařila v prvních třech čtvrtletích letošního roku se ziskem 134,6 milionů korun. Dosáhla tak výrazného zlepšení hospodářského výsledku oproti loňskému roku, kdy za stejné období činila její ztráta 80 milionů korun. Bance se podařilo udržet průměrnou úrokovou marži na loňské úrovni.

Provozní zisk Union banky dosáhl od letošního leda do září 133,6 milionů korun při bilanční sumě 26,351 miliardy korun. Úvěry poskytnuté  Unin bankou na konci září činily 17,2 miliardy korun a vklady klientů přesahovaly 20,3 miliard korun. Banka s rezervou splňuje i požadavky České národní banky na likviditu i kapitálovou přiměřenost, která přesahuje u Union banky devět procent.

Union banka i v letošním roce přinesla svým více než 165 tisícům klientů celou řadu nových moderních produktů. Zejména elektronické bankovnictví Union banky dnes patří k nejrychleji se rozvíjejícím na českém peněžním trhu. Jako u jedné z prvních bank z České republiky mohou využívat GSM bankovnictví zákazníci všech tří tuzemských mobilních operátorů.

Zdroj: tisová zpráva Union banky

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ