Karta společnosti Diners Club v nabídce ČSOB

12.11.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


ČSOB od 11. listopadu nabízí svým náročnějším klientům kartu společnosti Diners Club.

Jedná se o úvěrovou (charge) kartu, kterou ČSOB vydává  ke korunovým účtům a která může sloužit k bezhotovostním úhradám i k výběrům hotovosti, v ČR i v zahraničí. Osobní identifikační číslo (PIN) karty Diners Club si klient může sám zvolit.

Základní úvěrový limit karty je 80.000,- Kč a je vždy snížen o částku uskutečněné platby nebo výběru hotovosti, anebo o částku schválenou při autorizaci. Limit je znovu zvýšen po každé úhradě vyčerpané částky. Přitom splácení probíhá měsíčně.

Nedílnou výbavou karty, zahrnutou v její ceně, je komplexní pojištění pro cesty do zahraničí s  nadstandardními limity plnění a samozřejmě i volný vstup do více než 80 letištních V.I.P. salonků.

Pokud dojde ke ztrátě či odcizení karty Diners Club a její držitel ji ohlásí do 48 hodin od této události, nenese za případné zneužití karty žádnou spoluzodpovědnost. V případě pozdějšího oznámení je spoluúčast klienta na ztrátě vzniklé zneužitím karty omezena na 20.000 Kč.

Poplatky za transakce s kartou Diners Club vydávanou ČSOB jsou zúčtovány spolu s vyúčtováním transakce:

  • bezhotovostní platba za zboží a služby v ČR -  zdarma
  • bezhotovostní platba za zboží a služby v zahraničí - 1% z částky transakce (jde o poplatek za konverzi měny)
  • výběr hotovosti v tuzemsku i v zahraničí - 4% z vybírané částky.

ČSOB vydává kartu Diners Club s platností 2 roky a roční poplatek za její vedení činí 5.000,- Kč. Je vydávána fyzické osobě, která má účet u ČSOB nejméně jeden rok a po tuto dobu na něm nedošlo k nepovolenému přečerpání zůstatku. Zároveň průměrný měsíční příjem, směřovaný na  účet, k němuž je karta Diners Club vedena, by měl být alespoň 40.000,- Kč.

Zdroj: tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ