GECapital Bank snížila sazby úvěrů

12.11.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


GE Capital Bank se rozhodla zpřístupnit své úvěrové produkty pro malé a střední podniky. Od středy 13. listopadu snižuje sazby úvěrů ze 3,7 % na 3,45 % p.a.

GE Capital Bank se rozhodla plně zareagovat na nedávné snížení sazeb ze strany ČNB a od středy 13. listopadu 2002 snižuje úročení úvěrů pro malé a střední podniky. Banka snížila svou indexovou sazbu MBR (Index Market Base Rate) o 0,25 procentního bodu z 3,7 % p.a. na 3,45 % p.a. Od MBR se odvíjí úročení úvěrů pro podnikatelské subjekty - tedy například i úročení Malé podnikatelské půjčky.

GE Capital Bank snižuje úročení úvěrů již po několikáté za sebou. Vždy zareagovala na snížení sazeb na trhu a plně ho odrazila ve snížení úročení úvěrů pro malé a střední firmy. Dala jim tak plně k dispozici úspory plynoucí z poklesu sazeb. Od listopadu loňského roku se její MBR snížila z 5,9 % p. a. na 3,45 % p. a. - tedy o 2,45 procentního bodu. To je plně v souladu s postupným snižováním sazeb ČNB.

Za prvních deset měsíců letošního roku poskytla GE Capital Bank malým a středním podnikům nové úvěry v objemu přes 5,7 miliardy korun. To je o 64 % více než za stejné období loňského roku. Nejdynamičtější růst zaznamenala Malá podnikatelská půjčka, u níž celková hodnota poskytnutých úvěrů vzrostla dokonce třikrát.

  • Malá podnikatelská půjčka je neúčelový úvěr od 300 tisíc Kč do 2,5 milionu Kč. Splatnost úvěru je až pět let. Úvěr je zajištěn nemovitostí. Po předání požadovaných dokumentů banka rozhodne o poskytnutí půjčky do tří pracovních dnů.
  • Malý podnikatelský kontokorent umožňuje přečerpání běžného účtu až o 500 tisíc korun. Finanční prostředky jsou klientům k dispozici do dvou dnů od dodání podkladů. Banka nevyžaduje žádné hmotné ručení.

Zdroj: tisková zpráva GE Capital Bank

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ