Wall Street mírně roste díky defenzivním akciím

18.06.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 18.června (Reuters) - Americké akcie při čtvrtečním nerovnoměrném a vlažném obchodování mírně posílily, když investoři těžili z hybné...

...síly trhu poté, co index S&P 500 dříve během týdne prolomil hranici 200denního pohyblivého průměru.

Indexy v závěru seance zvedlo nakupování defenzivních akcií. Mezi ně patří akcie podniků veřejných služeb a společností vyrábějících zboží každodenní spotřeby jako Procter & Gamble <PG.N> a FirstEnergy Corp <FE.N>.

"Investoři podle mě ještě nejsou ochotni vzdát se růstu. Pořád tu ještě je docela silná hybná síla," uvedl Peter Kenny, ředitel společnosti Knight Equity Markets.

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> vzrostl o 0,24 procenta na 10.434,17 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 0,13 procenta na 1116,04 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> stoupl o 0,05procenta na 2307,16 bodu.

Index S&P 500 v úterý poprvé za měsíc prolomil hranici 200denního pohyblivého průměru. Někteří investoři to vnímají jako signál hybné růstové síly trhu.

"To trhu pomáhá stoupat. Otázkou je, pokud index zůstane nad úrovní 200denního průměru, pomůže mu to k většímu růstu?" uvedl Tim Ghriskey, hlavní investiční analytik ze Solaris Asset Management.

Opatrnou atmosféru na trhu podtrhlo posílení defenzivních akcií. Společnost Procter & Gamble přidala 0,9 procenta, zatímco index S&P základních produktů <.GSPS> stoupl o 0,7 procenta. Podnik veřejných služeb FirstEnergy vzrostl o 1,6 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK