Majitelky pozemků pro D11 parafovaly dohody se státem

21.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. června (ČTK) - Majitelky pozemků pro dálnici D11 doručily vládě parafované dohody se státem o výměně parcel. O návrhu smluv nyní musí rozhodnout vláda. V případě jejich schválení a podpisu by stát nemusel pozemky vyvlastňovat. ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka.

Podle Hanzelky jsou nyní dvě možnosti. Buď vláda majitelkami odsouhlasené smlouvy schválí, dohody podepíše a pozemky vymění, nebo dohody neschválí a potom by následovalo vyvlastnění. Před ním ale musí Ředitelství silnic a dálnic učinit ještě jeden pokus o dohodu a majitelky budou mít dalších 60 dní na vyjádření.

Stát se snaží dohodnout se statkářkou Ludmilou Havránkovou 16 let, zároveň jedná se spolumajitelkou a sestrou Havránkové Jaroslavou Štrosovou.

Dohoda spočívá v tom, že selka za své tři hektary na trase D11 dostane od státu jiné tři hektary. Dalších 130 hektarů státních pozemků dostane do pronájmu. Pokud ale vláda přistoupí k vyvlastnění, dostane Havránková za pozemky peníze a dohoda o pronájmu padne.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK