V Londýně se dnes jednalo o odvrácení chystané stávky v metru

21.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 21. června (ČTK) - V Londýně se dnes jednalo o odvrácení chystané stávky v metru, která by postihla londýnskou dopravu na tři dny od této středy 23. června. Protestovat se chystají zaměstnanci společnosti Docklands Light Railway (DLR), kteří pracují ve stanicích, a personál nástupišť.

DLR převáží cestující do finanční čtvrti Canary Wharf na východě města a z ní. Chystaný protest se ale překrývá s první ze dvou plánovaných dvoudenních stávek lidí v údržbě najatých na trasách Jubilee, Northern a Piccadilly. Ti bojují o platy, záruky míst a pracovní podmínky.

Tisková mluvčí Tube Lines dodala, že jednání s odborovým svazem železnic RMT pokračují. "Nabídli jsme poopravenou platební dohodu a doufáme, že ji RMT přijme a že se stávce zabrání," dodala. Podotkla ale, že zatím žádná dohoda nevznikla.

Jiná jednání mezi DLR a společností Selco, provozní firmou DLR, se bez výsledku odročila minulý týden a dnes odpoledne se obnovila díky smírčím vyjednavačům agentury Acas. Pokud se stávky uskuteční, provozovatelé londýnského metra vydají v úterý potřebné informace a doporučení k provozu během stávky. Předchozí stávky údržby způsobily v provozu metra jen malé výpadky, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK